Město Miletín provozuje veřejné záchodky, a to proto, aby si návštěvníci města měli kam odskočit a ulevit si. Myslíme si, že vzhledem k velikosti Miletína jsme raritou a navíc ještě provozujeme tuto službu zdarma, což bude v rámci České republiky asi ojedinělost. A věřte, že záchody jsou hojně využívané. Co se však přihodilo? V pondělí jsme zjistili, že nesvítí světlo na pánském WC, a proto jsme si vzali novou žárovku, že vyměníme tu prasklou za novou. Jaké však bylo naše překvapení, když jsme zjistili, že žárovka na WC chybí. Ano, ano. Někdo je tak hladový, že ukradl i žárovku. Doufejme, že se to nestane tradicí a žárovky už nikdo krást nebude. Pochopíte zcela jistě, že vykonávat potřebu potmě je minimálně velice nemilé.

No a druhá krádež, tak ta je ještě raritnější. Snažíme se v Miletíně vysazovat co nejvíce kytiček a tím zkrášlovat veřejná prostranství. Tak činíme i okolo sochy sv.Jiří na náměstí. Jaké však bylo naše překvapení, když z nedávno vysázených macešek nějaký zlodějíček ukradl jednu sazeničku. Zbyla po ní jenom díra.

Do třetice všeho zlého. Každý by měl mít označen svůj dům číslem popisným. Je to dobrá věc. A každý ví proč. Jenomže někdo si nechtěl číslo na svůj dům koupit, a tak obyčejné plechové číslo ukradl přímo z oplocení domu. Nebo snad sběrač kovu? Co dodat. Krade se opravdu, ale opravdu všechno.   Miroslav Nosek