Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Měl ale pouze doklady k vozidlu. Řidičský ani občanský průkaz neměl u sebe. Poté se šestadvacetiletý muž podrobil testu na přítomnost alkoholu v dechu, který byl negativní. To se však nedá říci o provedeném orientačním testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel pozitivně na látku kokain. Řidiče tedy následně čekalo lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu.

Ilustrační foto.
Varovný výstřel policisty na zloděje zabral. Za vloupání jim nyní hrozí vězení

Stejný den, ve stejné obci, avšak v odpoledních hodinách kontrolovali policisté automobil totožné značky. Za volantem seděl teprve devatenáctiletý mladík. "Stejně jako v prvním případě výsledek testu na alkohol vyšel negativně. Výsledek orientačního testu ke zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek však vyšel pozitivně na pervitin. I tento muž se podrobil lékařskému vyšetření," uvedla policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Policisté oběma řidičům zakázali další jízdu a přestupek po zadokumentování oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.