V noci na pátek 12. října řádil v Dětenicích neznámý zloděj, který před jedním z obchodů odcizil pozinkovanou bednu na tiskoviny. Celková škoda byla vyčíslena na 2.460 korun. Po pachateli pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.

Po páté hodině ranní se obrátila na linku 158 žena z Nové Paky s tím, že ji ruší nějací dva mladíci, kteří jezdí stále dokola po parkovišti černým vozidlem a dělají přitom hrozný hluk. Hlídka na místě zjistila, že si zde jeden z mladíků trénoval před nástupem do autoškoly rozjezdy, které byly vzhledem k jeho nezkušenosti hlučné. Policisté vše vyřídili na místě domluvou.

Smůlu měla v odpoledních hodinách osmačtyřicetiletá chodkyně v Libáni. V Jičínské ulici zakopla o rošt odvodňovacího kanálu, na který předtím stoupala její kamarádka. Žena následně upadla na zem a přitom si způsobila zranění, se kterým byla ošetřena v jičínské nemocnici. Policisté o události informovali starostu obce, který přislíbil okamžitou opravu roštu.

Ve večerních hodinách navštívil jeden ze supermarketů v Jičíně v Hradecké ulici nepoctivý zákazník, který zde odcizil čtyři kuchyňské nože v hodnotě 1.996 korun. Zboží si schoval pod mikinu a poté odešel k pokladně, kde uhradil pouze jedno pivo. Radost z lupu mu ale za pokladní zónou překazili pracovníci bezpečnostní služby, kteří ho zadrželi a následně vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvaatřicetiletého muže, kterému za přestupek proti majetku hrozí ve správní řízení vysoká pokuta.

Krátce po jednadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Horní Nové Vsi osobní vozidlo Škoda Favorit, které řídil devětačtyřicetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že nemá za volantem co dělat. Není totiž držitelem potřebného řidičského oprávnění a navíc měl v dechu přes 1,3 promile alkoholu. Za porušení zákona čeká muže ve správním řízení několikatisícová pokuta.

V sobotu 13. října krátce před druhou hodinou ranní kontrolovali novopačtí policisté v Lázních Bělohradě tříčlennou osádku osobního vozidla Škoda Felicia, které stálo u zaparkovaného nákladního vozidla Daf, Jednalo se o tři mladíky ve věku 19 a 20 let, kteří zde nebyli náhodou. Chystali se totiž z nákladního vozidla, u kterého odstranili víko palivové nádrže, odcizit motorovou naftu. K tomu už ale nedošlo a všech sedm plastových kanystrů, které měli v kufru felicie, tak zůstalo prázdných. Za pokus krádeže jim hrozí až dva roky vězení.

Po třetí hodině ranní se obrátila na linku 158 jednadvacetiletá slečna s tím, že ji v Jičíně na diskotéce fyzicky napadla neznámá dívka, kterou omylem polila pitím. Útočnice ji údajně chytila za vlasy a několikrát ji udeřila pěstí do obličeje. Po neznámé „bojovnici" pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.

Nad ránem vyjeli novopačtí policisté do jedné z místních heren, kde si host stěžoval na obsluhu, která ho údajně odmítla obsloužit. Pochopitelně k tomu měla své důvodu, neboť host byl totálně opilý. A tak mu policisté domluvili a vysvětlili, aby šel raději domů, což nakonec udělal.

V odpoledních hodinách našel majitel rodinného domu v Březině při terénních úpravách předmět, který připomínal dělostřelecký granát. Přivolaný pyrotechnik na místě konstatoval, že se jedná o dělostřeleckou tříštivou střelu vz. 1869, která byla naštěstí nefunkční. Neměla totiž zápalku a prachovou náplň.

Po čtrnácté hodině oznámila na lince 158 starší žena z Hořic, že postrádá šestasedmdesátiletého manžela, který se nevrátil z procházky. Policisté okamžitě rozjeli rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojilo několik desítek policistů, městských strážníků, hasičů a téměř 150 dobrovolníků z řad místních občanů. I přes masivní nasazení sil se nepodařilo muže v sobotu najít. Pátrání tak pokračovalo i v neděli. Až v půl sedmé večer přišla zpráva, na kterou všichni čekali. Muž byl nalezen desítky kilometrů od domova v malé obci na Mladoboleslavku, kam podle všeho došel sám. Byl sice časově a prostorově dezorientovaný, ale jinak v naprostém pořádku.

Rušno bylo v odpoledních hodinách na fotbalovém hřišti v Cerekvici nad Bystřicí, kde při fotbalovém zápasu došlo k slovní rozepři mezi dvěma muži ve věku 33 a 26 let. Slovní přestřelka nakonec přerostla ve fyzické napadení, kterého se účastnil i jejich čtyřiačtyřicetiletý známý. Jako vítěz rozhodně „nevyšel" třiatřicetiletý muž, který byl se zraněním převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin výtržnictví, za což aktérům hrozí až dva roky vězení.

Před půlnocí se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že zadržel dva mladíky, kteří povalili několik popelnic. Policisté, kteří vyjeli na místo, již nikoho nezastihli, a tak popelnice narovnali sami.

V neděli 14. října ráno vyjeli muži zákona do Žeretic, kde neznámý pachatel odcizil ze zahrady domu 300 kilogramů železného šrotu. Majitel vyčíslil škodu na téměř 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

Po páté hodině ranní se měli v Jičíně na kruhovém objezdu v lipách válet tři mladíci. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o osmadvacetiletou ženu a její dva stejně staré kamarády. Muži zákona všem třem řádně domluvili a vysvětlili, jak se mají na silnici chovat.

Před polednem se obrátil na policii muž ze Staré Paky s tím, že se mu zatoulal starší německý ovčák, kterého nemůže najít. Tímto žádáme občany, kteří psa viděli nebo mají o něm nějakou informaci, aby se obrátili na linku tísňového volání 158.

V podvečerních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Jičíně v Hradecké ulici neznámý řidič do vozidla Ford Escort 40 litrů benzínu v hodnotě 1.506 korun, a poté bez zaplacení ujel. Po řidiči pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.

Po osmnácté hodině kontrolovali novopačtí policisté v Mlázovicích osobní vozidlo Volkswagen Golf, které řídil devatenáctiletý mladík. Nutno zdůraznit, že neměl za volantem co dělat, neboť její držitelem potřebného řidičského oprávnění. Navíc vozidlo mělo propadlou technickou kontrolu a prasklé přední sklo. Mladík teď bude mít co vysvětlovat správnímu orgánu, který se bude případem zabývat.