„V průběhu vyšetřování loupeže vycházelo najevo, že v případu hlavní roli hrají drogy. Policisté se kromě objasňování loupeže tedy zaměřili i na odhalení původu odcizených peněz,“ uvedla tisková mluvčí policie Iva Kormošová.

Přepadeného muže v těchto dnech policisté zabývající se toxi kriminalitou obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

„Kladou mu za vinu, že během tří let minimálně v 456 případech prodal, daroval, nebo za protislužbu dal dalším osobám nejméně 300 g pervitinu a téměř 170 g marihuany. Za drogu měl získat téměř půl miliónu korun. Policisté při jeho zatýkání našli na jeho zahradě 17 kusů rostlin konopí v různém stádiu růstu, z nich dvě sklidil a sušil,“ doplnila mluvčí. Za dealerství a výrobu drog mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Vjeho zahradní chatce ho v březnu podle udání měli přepadnout tři muži, přičemž dva z nich měli být ozbrojeni. "Poškozený se domníval, že se mohlo jednat pistoli a samopal, kterými na něho měli mířit. Pachatelé zřejmě šli na jisto. Po vykopnutí dveří, muže svalili na zem, spoutali a požadovali po něm peníze, které jim zanedlouho vydal. Poté z místa utekli," informovala tehdy policie.

Všechny tři pachatele ve věku od 24 do 41 let záhy policie vypátrala a zatkla.