Muž s vozem Mercedes Benz ujížděl z Německa, mířil do Polska. Tam však už díky úspěšnému policejnímu zákroku, v němž museli policisté použít i služební zbraně, nedojel.

"Po vypátrání odcizeného vozidla v oblasti Jívky a Stárkova na pomezí trutnovského a náchodského regionu udělaly policejní hlídky na ujíždějící vůz zátah. Muž však odmítal zastavit a naopak najel na policejní auto i zasahující policisty. Ti stihli uskočit a vystřelit na pneumatiky prchajícího vozu," oznámila policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Muž ujel ještě kilometr a půl, pak z auta vyskočil a utekl do zasněženého lesního porostu. Po stopách se mu ihned pustily policejní hlídky a psovodi se služebními psy, kteří pročesali sněhem zapadaný terén.

Zdroj: Youtube

Prchajícího cizince po několika desítkách minut vystopoval služební pes Chucky. Policisté nebezpečného muže okamžitě zadrželi a přiložili mu služební pouta. Provedená orientační zkouška na přítomnost návykových látek skončila u podezřelého s pozitivním výsledkem. V muži zjistili 28letého cizince, kterého umístili do policejní cely. 

"Vzhledem k závažnosti cizincova jednání, kdy úmyslně najížděl na vytvořený zátaras a zasahující policisty, si celé vyšetřování převzal krajský výjezd. Policejní vyšetřovatel zahájil vyšetřování cizince a obvinil jej z trestného činu násilí proti úřední osobě ve stádiu pokusu, z podílnictví a z poškození cizí věci. Protože se snažil úmyslně působit na výkon pravomoci úřední osoby a mohl přitom zasahujícím policistům způsobit těžkou újmu na zdraví nebo škodu velkého rozsahu, hrozí mu trest odnětí svobody od tří do dvanácti let," uvedla Lenka Burýšková.

Policisté současně podali k rukám státního zástupce podnět na podání návrhu na vazební stíhání obviněného, kdy soud v sobotu dopoledne rozhodl o vazebním stíhání muže.

Krytý bazén v Trutnově, který je v provozu od roku 1981, si na opravy a modernizaci ještě chvíli počká.
Trutnov půl miliardy na krytý bazén nedá