V souvislosti s probíhajícím šetřením a na základě dosavadních výsledků se policisté obrací na veřejnost se žádostí s prosbou o pomoc při ztotožnění osoby, která se v uvedenou dobu pohybovala na místě činu. 

Jedná se o dospělého muže s náušnicí v levém uchu. Oblečen byl do do černé bundy s kapucí, světlých kalhot a červené kšiltovky. 

Senior se stal terčem podvodu  

Policisté obvodního oddělení v Jičíně přijali oznámení o podezření z podvodného jednání při prodeji zboží, ke kterému mělo dojít v jedné z obcí na Jičínsku. Neznámá žena měla zazvonit u dvaaosmdesátiletého muže a prodat mu dvě ložní soupravy za částku 10 tisíc korun. V ceně měla být rovněž zahrnuta dodávka polohovacích roštů a matrací na postele. Tyto věci si měl senior osobně převzít na předváděcí akci v jeho obci během následujících dnů. Posléze muž zjistil, že žádná taková prezentace v místě jeho bydliště není hlášená. 

Neznáma žena se tak měla dopustit přečinu podvodu, za který ji v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Ze zákazu řízení si nedělal těžkou hlavu  

Policejní hlídka kontrolovala v Jičíně osobní automobil Renault Laguna, které řídil devětatřicetiletý muž. Při následné policejní kontrole policisté zjistili, že řidič má z rozhodnutí Městského úřadu v Jičíně vysloveny do roku 2019 celkem tři zákazy činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Řidič se navíc odmítl podrobit orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek a rovněž odmítl s tím spojené lékařské vyšetření. Z tohoto důvodu o jeho dalším osudu ohledně odmítnutí orientačního testu a lékařského vyšetření rozhodne místně příslušný správní orgán, kde mu hrozí opět několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a vysoká peněžitá pokuta.

Muž se tak měl mimo jiné svým jednáním dopustit také přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu v případě prokázání viny hrozí až tři roky odnětí svobody.