Diváci se tak nedočkali kvalifikačních jízd nejsilnějších kubatur. Na nedělní závody se také počasí příliš neumoudřilo, trať byla zvlhlá. I přesto si však fanoušci přišli na své.
Samotné závody
V kubatuře Sportproduction 125 ccm zvítězil Radek Lamich před Petrem Kolářem, třetí skončil Miroslav Sedlo. Domácí závodník Marek Zima obsadil pátou pozici se ztrátou sedmnácti sekund na bronzový stupínek. V závodě pro kubatury GP 125 a 250 GP, který se jel dohromady, opanoval třídu 125 ccm Steffen Grämer z Německa před druhým Michalem Savinkovem, třetí byl René Lohse opět z Německa. Páté místo obsadil hořický jezdec, Oldřich Podlipný. Závod kubatur Twin a Supermono byl ve znamení jednoho muže. Michal „Indi" Dokoupil nedal od začátku nikomu šanci a s náskokem téměř 39 vteřin získal zlatý věnec. Stříbro vybojoval Johannes Kehrer z Německa a bronz přidal Libor Kamenický. Největším lákadlem pro diváky byly tradičně třídy do 600 ccm a 1000 ccm.
Největší favorit, Michael Pearson v kubatuře do 600 ccm zvítězil před Michalem Dokoupilem, třetí místo si vyjel Marek Červený. V následujícím závodu, třídy 1000 ccm havaroval na začátku Michael Pearson a musel být transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
Cílem nakonec projel jako první Kamil Holán před druhým Markem Červeným, třetí pozice patřila Vítězslavu Bicanovi. ⋌(re)