Muži ve věku od 18 do 42 let se podle policistů dlouhodobě věnovali majetkové trestné činnosti zaměřené především na krádeže jízdních kol. Vloupat se měli do desítek sklepních kójí na Hradecku a také dalších prostor jako jsou chodby, kolárny, kočárkárny, půdy, či suterény. Celková škoda, kterou pachatelé způsobili, podle policistů překročila částku 200 tisíc korun.

Do hledáčku policistů se obě skupiny dostaly na podzim loňského roku. Poté, co kriminalisté tento týden šestici mužů obvinili, u třech z nich podali návrh na vzetí do vazby. S výjimkou jednoho dvaačtyřicetiletého muže je ostatní pětice pachatelů policistům velmi dobře známá.

Foto: Městská policie Hradec Králové
FOTO: Nezletilé dívky posprejovaly terasy v centru Hradce. Z blbosti a nudy
Zdroj: Youtube

"Jedná se o recidivisty, kteří byli za obdobnou trestnou činnost již v minulosti stíháni," potvrdila mluvčí hradeckých policistů Eliška Majerová.

Všem šesti mužům hrozí v případě prokázání viny několikaleté tresty vězení. Dva jsou obviněni z přečinu krádeže a porušování domovní svobody, další dva z přečinu krádeže spáchaného ve spolupachatelství, jeden z přečinu krádeže, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody a poslední je podezřelý ze spáchání přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti.