Hradecko: Adventní trh v Holandsku

Hradec Králové: Základní škola Sion J. A. Komenského zve na Adventní trh v Holandsku, který proběhne jižv pátek 25. listopaduod 16.30 do 18 hodin na školní zahradě v ulici Kleinerových. Těšit se můžete na vystoupení žáků základní školy Sion a DDM Nová generace. Bude možné zakoupit si výrobky žáků ze školy i z mateřské školky. Výtěžek z prodeje těchto výrobků poputuje na charitativní projekt adopce na dálku. Návštěvníci se budou moci zapojit i do projektu Vánoce splněných přání, kterým podpoří děti a maminky z azylového domu. Přijďte společně strávit pohodový podvečer a podpořit dobrou věc.

Jičínsko: Obdivujte drahé kameny z Podkrkonoší

Jičín: V sobotu 26. listopadu se v Masarykově divadle uskuteční jubilejní 50. prodejní výstava drahých kamenů, přitom tradice těchto expozic trvá už třicet let. Letošní výstava bude pro veřejnost otevřena od 8 do 14 hodin. Je jako v předchozích letech opět plně obsazena vystavovateli, a tak se předpokládá pěkná podívaná s možností zakoupit si pěkný vánoční dárek.

Náchodsko: Snow Film fest - „extrémní" přehlídka

Jaroměř: Celovečerní přehlídka špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení a dalších zimních radovánkách Snow Film fest se koná v sobotu 26. listopadu od 16 hodin v sále Boučkova loutkového divadla v Jaroměři. Na diváky čekají filmy o absolutním extrému polárních expedic, šokujících výkonech sportovců i o tom jak prožívají své životy, když opadne adrenalin a je třeba se vyrovnat se situacemi na pokraji života a smrti.

Rychnovsko: Vánoční uličku otevře jarmark

Kostelec nad Orlicí: Pokud nevíte, jak prožít první adventní neděli, vyrazte i se svými dětmi na Vánoční uličku. Jedenáctý ročník této tradiční akce otevře řemeslný jarmark od 10.30 hodin na Jiráskově náměstí. Na návštěvníky čeká bohatá gastronomická nabídka, výrobky s vánoční tématikou i ukázka tradičních řemesel. V budově městského úřadu bude opět vystaven kostelecký dřevěný betlém se zpěvy vánočních koled. Milovníci hudby si přijdou na své na koncertu skupiny Song, která od 16.30 hodin rozezní kostelík J. A. Komenského. V neděli večer nebude chybět ani Mikulášská nadílka, rozsvícení vánočního stromu a oblíbená Krampus show s pekelnými příšerami na Palackého náměstí.

Chrudimsko: Uslyšíte hudbu od klasiky k muzikálu

Skuteč: Při pěveckém koncertu mezzosopranistky Moniky Maškové zazní v pátek 25. listopadu od 19 hodin v muzeu skladby Antonína Dvořáka, Vítězslava Nováka a Jaroslava Ježka i písně z oblíbených muzikálů a vlastní tvorba zpěvačky. Hostem bude Petr Fořt, vítěz letošního Skutečského slavíka, který obdržel cenu starosty města Skuteč.

Orlickoústecko: V muzeu cestují okolo světa

Vysoké Mýto: Třináctý ročník cestovatelského Festivalu okolo světa míří do finále ještě před víkendem. Již ve čtvrtek 24. listopadu od 18 hodin návštěvníky potěší svou přednáškou o Izraeli Jaromír Vykoukal, který v této neuvěřitelné zemi strávil šest dnů. Poslední přednáškou letošního festivalu pak bude v pátek 25. listopadu vyprávění Jana Doubka o Sýrii, Libanonu a Jordánsku, které stihl ještě před vypuknutím arabského jara procestovat.