Zde bude připraveno drobné občerstvení a k pohodě přispěje vystoupení bluesové kapely CallNowBlues. K místu konání vyrazí od školy v půl sedmé navečer lampionový průvod. Nad vším drží patronát místní hasiči.

Už šestnáctý ročník soutěže mladých hasičů v požárním útoku o Pohár velitele SDH Čistá u Horek – memoriál br. Františka Plecháče připravují o den později opět dobrovolní hasiči. Soutěž se uskuteční v tradičním prvomájovém termínu. Po jedné hodině po poledni proběhne nástup a pak už družstva čeká královská disciplína požárního sportu – požární útok. V Čisté se soutěží na sklopné terče s elektronickou časomírou. Soutěž má rychlý spád, protože každé z družstev má pouze jeden soutěžní pokus.

„Jezdí si k nám zasoutěžit mladí hasiči z okresů Jičín, Semily a Trutnov. Soutěž se dělí na kategorie mladších a starších a pro každé družstvo je připraveno ocenění. Vidíme to nejen jako odměnu za dosažené výkony, ale také jako motivaci pro aktivní společné trávení volného času v době, kdy děti a mládež válcují sociální sítě a práce v kolektivu vrstevníků je odsouvána ne vedlejší kolej," říká zakladatel soutěže a velitel čisteckých hasičů Ladislav Jiřička.

Pohárová soutěž je připravena na hasičském cvičišti vedle hřiště přímo v centru obce. Pořadatelé mimo soutěže připravili pro soutěžící i návštěvníky rozmanité občerstvení a k pohodě přispěje i hudebník na tenorsaxofon.