Například v Základní škole R. Frimla v Trutnově  začala fungovat zrekonstruovaná školní kuchyně zhruba za devět milionů korun. Podle mluvčí trutnovské radnice Michaely Dědkové  v kuchyni, která denně připravuje na 420 obědů, dělníci vybudovali nové rozvody, příčky a obklady stěn. Součástí oprav byly i nové výdejové pulty.

„Špinavé nádobí budou žáci nově odkládat na pojízdný pás. Strávníci se mohou těšit na zcela nový samoobslužný výdej salátů a nápojů. Nový bude i elektronický stravovací systém na karty nebo čipy," uvedl starosta Trutnova Ivan Adamec.

Královéhradecká radnice zahájila v létě například opravu fasády a oken Základní školy Josefa Gočára za tři miliony korun. Stavební práce mají být dokončené do 6. listopadu.

Pracuje se také na výměně oken na Základní škole Sever za 12 milionů korun, dělníci nyní mění okna na pavilonech, kde se neučí. Kvůli havarijní opravě střechy tělocvičny je od konce října uzavřená tělocvična u ZŠ Úprkova, děti budou mít tělocvik venku.

Královéhradecký kraj do oprav školních budov letos investuje 102 milionů korun, což je o třetinu víc než loňských 77 milionů korun.

Nejnákladnější investicí, kterou kraj o prázdninách začal, je rekonstrukce školní kuchyně na Střední zahradnické škole v Kopidlně na Jičínsku za 12,5 milionu korun.