Avizované rudé trenýrky zůstaly v prádelníku, transparenty a červené karty nikdo nevytáhl. Lidé v Rudníku měli poprvé v dějinách možnost vidět na vlastní oči prezidenta republiky, Miloše Zemana. Jeho odpolední návštěva v obci, citelně zasažené povodněmi v roce 2013, se nesla v pokojné atmosféře, při které se rozléval horký čaj, medovina a svařák. Jediný nepříjemný dotaz mu položil místní zastupitel Pavel Kaplan.

„Pracuju pro dvě neziskovky, Statek Vlčkovice a Spolu dětem, a vadilo mi, že pan prezident několikrát řekl, že neziskové organizace jsou pijavice na státním rozpočtu," prohlásil jediný člověk v Rudníku, který se s prezidentem pustil do horlivější diskuse. Miloš Zeman výrok následně poupravil s tím, že pijavicemi je většina neziskovek. Jinak dav bavil historkami a svými tradičně vtipnými glosami. „Kdo je můj domácí mazlíček? Přece manželka," rozchechtal dav.

Před debatou s občany Rudníku se prezident sešel s představiteli obce, které doplnili starostka Hostinného Dagmar Sahánková a starosta Lánova Jiří Vancl. „Bavili jsme se o novele zákona o národních parcích, kterou bude schvalovat Parlament, či protikuřáckém zákonu. Dal si minerálku a koláč, nabízené pivo odmítl," prozradil starosta Rudníku Aleš Maloch.

Z Rudníku si prezident odvezl vyřezávanou dřevěnou zvoničku, kterou umístí na zahradě, a rudnickou medovinu, pojmenovanou Zemanovka