Devět třeťáků pracuje pod vedením učitelky odborného výcviku Karin Brožové v Cukrárně na výsluní.

Jana Cermanová stojí v čele jedenáctičlenného týmu prváků z cukrárny Sladký život. „Stejně jako ve skutečné firmě si žáci vytvořili podnikatelský plán, vymysleli název, logo a rozdělili si pracovní pozice. Dvakrát měsíčně pak v rámci odborného výcviku „pracují" ve svých cukrárnách. Střídají se v rolích vedoucích, zásobovačů, skladníků, výrobních pracovníků a expedientů. Vlastní výuku doplňují i odborné exkurze, které jsou pro žáky velice přínosné," říká zástupkyně ředitele pro praktické vyučování Miroslava Rajmová.

Takzvané Žákovské cukrárny v současné době pečou netradiční výrobky- makronky, cheesecaky, croissanty, crème brûlée. „Věřím, že se žáci touto formou zdokonalí v cukrářském řemesle a využijí získané poznatky ve svém budoucím profesním životě," uzavírá Miroslava Rajmová.

Jana Tauchmanová