„Odjíždím s velkou lítostí a bolestí v srdci. V Karlovi neodešel jenom fenomenální zpěvák, ale i úžasný člověk, který bral život s pokorou a láskou,“ uvedla krátce před odjezdem Marie Schillerová, kterou s Gottem nepojily jen pracovní povinnosti.

„Karel Gott mě poprvé oslovil jako malou holku a už do mala pro mě byl zpěvákem číslo jedna. Vždy jsem toužila se s ním setkat. To se mi nakonec povedlo v době, kdy jsem působila v jednom soukromém pardubickém rádiu,“ zavzpomínala Marie Schillerová na své první setkání s „Frankem Sinatrou Východu“.

Kytice pro Karla GottaZdroj: Archiv

Poté se s Karlem Gottem setkávala pravidelně. A to nejenom při koncertech a společenských akcích. Byla dokonce i hostem na jeho kulatých narozeninách. A to jak 70, tak i když letos Gott slavil 80. „Na těchto narozeninách jsem byla i s Bohušem, který Karlovi zazpíval jeho píseň Lady Carneval. Karel byl vždy velmi společenský a velice vtipný. Navíc vše bral s velkou pokorou,“ dodala žena, která si na Gottovi nejvíce vážila právě té pokory.

„Nikdy nikoho nerozlišoval. Vždy si vybavím jeho autogramiády, kdy se podepisoval až do posledního človíčka. Když jsem mu řekla, ať si odpočine, vždy mi odpověděl, že se drží rady, kterou dostal v Americe – Nikdy nesmíš zapomenout na své fanoušky. A vždy ke každému přistupuj stejně,“ dodala žena, pro kterou byl Karel Gott vždy vzorem nejlaskavějšího člověčenství.

VALERIE PECHÁČKOVÁ se narodila 9. října ve 13 hodin a 59 minut. Vážila 3330 gramů a měřila 48 centimetrů. Maminku Nelu podpořil u porodu tatínek Martin. Rodina bydlí v Pardubicích.
OBRAZEM: Právě jsme se narodili