Současnou situaci proto dnes (2.10.) projednala na mimořádném jednání bezpečnostní rada kraje. S ohledem na situaci kraj příští týden aktivuje stálou pracovní skupinu krizového štábu.

„Situace v našem kraji je vážná, ale není kritická. Je potřeba, aby naše nemocnice, záchranáři a další složky IZS byly navzájem informovány, proto jsme stálou pracovní skupinu krizového štábu přizpůsobili současným podmínkám. O dalších krocích v případě rapidního zhoršení stavu v regionu bude jednat krizový štáb,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán, který je rovněž předsedou krizového štábu kraje.

Čtyři stovky krav se se při požáru muselo evakuovat. Prázdná stáj naštěstí žádnou újmu neutrpěla a po pár hodinách se krávy mohly vrátit do svého.
Stovky krav, které při požáru přišly o krmivo, o hladu nezůstanou

Naposledy pracovní skupina krizového štábu pracovala na jaře během první vlny epidemie. Jejím hlavním úkolem byla distribuce a nákup ochranných prostředků. „V rámci IZS jsme připraveni rozvézt ochranné pomůcky na školská zařízení tak, jak určí ústřední krizový štáb. V tuto chvíli ale v našem kraji na základě rozhodnutí hygieny zůstanou školy otevřené,“ doplnil hejtman.