Hrady CZ

Kdy: 29.-30. července
Kde: Hrad Švihov 

Hned jako první tip mi jako tip na letní akcí napadl hudební festival Hrady, konkrétně ten, který se bude konat na hradě Švihov na Klatovsku, Jedná se o dvoudenní festival na jehož pódiích se vystřídají nejzvučnější jména české hudební scény. Těšit se můžete například na Tomáše Kluse, Chinaski, Annu K. nebo kapelu Divokej Bill. Sama jsem na tomto festivalu několikrát byla a letos se chystám zase. Je to vždy úžasný zážitek a to především, když vyjde krásné počasí.

Mezinárodní filmový festival 

Kdy: 1.-9. července 
Kde: Karlovy Vary

Jednou z nejvýznamnějších akcí nejen karlovarského kraje, ale celé České republiky je každoročně Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Letos se bude konat již 56. ročník tohoto festivalu, na který se každoročně sjíždějí české, ale i zahraniční filmové hvězdy. Loňský ročník například zpestřil hollywoodský herec Johnny Depp, který se proslavil rolí ve snímku Piráti z Karibiku. Festival ve Varech vás nadchne svou slavnostní atmosférou i množstvím filmů, které můžete za dobu jeho trvání shlédnout.

Pekelný ostrov 

Kdy: 1.-3. července 
Kde: Holýšov

Nejen milovníkům rockových kapel a bigbítu musím dopřát tip na dnes již legendární hudební festival s názvem Pekelný ostrov, který se koná v Holýšově na Plzeňsku. Jak už název napovídá, bude se jednat o pořádný rockový nářez! Na festivale vystoupí české rockové kapely Tři sestry, Alkehol, Škwor, Dymytry, Rybičky 48 a mnoho dalších. Tento hudební festival jsem už párkrát také absolvovala a můžu vám zaručit, že nudit se rozhodně nebudete.

Letecký den 

Kdy: 13.-14. srpna
Kde: Cheb 

V létě se kromě nejrůznějších hudebních a filmových koncertů bude také konat Letecký den v Chebu. Těšit se můžete už tradičně na dechberoucí show, moderní i historická letadla a parádní podívaná pro celou rodinu. Nebudou chybět ani sólová i skupinová akrobatická vystoupení, při kterých se představí úžasní piloti z České republiky, ale i ze světa.

Areál letiště v Chebu se opět otevře už v brzkých dopoledních hodinách. Pokud se nechcete jen dívat, ale sami si chcete dopřát adrenalinový zážitek, tak budete mít možnost před začátkem a po skončení letového programu využít vyhlídkové lety v nejrůznějších typech letadel a vrtulnících.

Festival Živá ulice

Kdy: 19.-28. srpna
Kde: Plzeň 

Koncerty a večírky plné oblíbených českých kapel – to je Festival na ulici, který centrum Plzně zaplní nabitým programem nejrůznějších žánrů. Je jen na vás, jaký program si z nabídky festivalu vyberete. Užijte si v Plzni pohodové letní podvečery plné hudby. Hudebních scén v centru města bude hned několik a zapojí se také bar Zach´s Pub nebo Anděl Music Bar. Hlavní scéna bude tradičně na náměstí Republiky, další stage pak U Branky nebo v Proluce. Tento týden je v Plzni opravdu živo!

Loketské slavnosti

Kdy: 13.-14. srpna
Kde: Loket

Tradiční historické Loketské slavnosti anebo Středověké slavnosti purkrabího Půty se budou konal v polovině srpna.

Letní deník - logo 2022Zdroj: DeníkPo oba dny slavností budou na hradě Loket k vašim službám tržiště s řemeslníky, lazebnická zákoutí, šikovní kuchtíci, kterým budete moci nahlédnout pod pokličky nebo výčepní, kde si budete moci osvěžit hrdla lecčím pěnivým a voňavým.

K tomu všemu se budou po celém hradě linout tónů středověké hudby. Chybět nebudou ani rytířská klání a mnoho dalšího.

Léto v Prazdroji

Kdy: 7. července-25. srpna
Kde: Plzeň

Jako již tradičně se nádvoří plzeňského Prazdroje v létě každý čtvrtek promění v koncertní stage, na které se vystřídají známé české bigbítové kapely. Těšit se můžete například na oblíbené hudební skupiny Support Lesbiens, Brutus, Odysseu nebo Extra band revival. K tomu si samozřejmě budete moci vychutnávat to nejlepší pivo na světě přímo od zdroje.