Osmi jednotkám hasičů byl vyhlášen požární poplach v úterý odpoledne. Na krajské operační a informační středisko byl nahlášen požár haly drůbežárny v obci Mžany s tím, že se z oken valí dým. Při příjezdu hasičů na místo události byla požárem zachvácena část objektu, který má celkové rozměry 60x10 metrů.

Jednotky požární ochrany se soustředily především na to, aby zabránily dalšímu šíření požáru a uchránily tak druhou polovinu haly. K hašení byla využita také výšková technika, a sice automobilová plošina Bronto. V době vzniku události se žádná zvířata v drůbežárně nenacházela, ale požár zde poničil vnitřní vybavení a částečně i střešní konstrukci haly. Hasiči museli při likvidaci ohnisek požáru rozebrat část podhledů a vyvézt podestýlku na volné prostranství mimo objekt. Likvidace požáru byla ohlášena před 20. hodinou. Na místě události zůstaly jednotky SDH Sovětice a Mžany, které budou hlídat požářiště až do středečního dne.

Příčina požáru je předmětem vyšetřování, škoda bude podle prvních odhadů dosahovat částky jednoho milionu korun.

Při likvidaci požáru zasahovali profesionální hasiči z Hořic a centrální stanice Hradec Králové a dále jednotky SDH Nechanice, Mžany, Sovětice, Chlum (Všestary), Hořiněves a podniková jednotka z ČEPRO Cerekvice nad Bystřicí. Dobrovolní hasiči z Hořic drželi zálohu na stanici.

Vadný šlehačkovač.
Vybuchlý šlehačkovač těžce zranil ženu z Hradce