Bylo zjištěno, že se jedná o požár v menší přízemní místnosti rodinného domu, kde se nacházelo technologické zařízení – součást fotovoltaické soustavy - určené na vytápění domu a výrobu elektrického proudu.

V době vzniku události se v místě zdržovala jedna nezraněná osoba, majitel objektu. Hasiči si ověřili, zda je zařízení odpojené od elektřiny, vstoupili za použití dýchacích přístrojů do objektu a vysokotlakým vodním proudem oheň rychle uhasili. Riziko představovala přítomná tlaková expanzní nádoba, kterou hasiči ochlazovali vodou po nezbytně dlouhou dobu, aby předešli přehřátí nádoby a možné explozi.

Celý dům byl notně zadýmený, proto hasiči průběžně prováděli za pomoci ventilátoru přetlakové odvětrávání. Podle informací majitele se někde v domě nacházela kočka, záchranáři ji nalezli o něco později vystrašenou a nadýchanou zplodin hoření v horním patře budovy. Z domu ji živou vynesli a předali majiteli.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel příčin požárů, který spolu s majitelem stanovil výši vzniklé škody na 1,2 milionů korun. Uchráněné hodnoty byli stanoveny na 3,5 milionů korun. Příčina události je stále v šetření. Při zásahu nebyl zraněn žádný ze zasahujících hasičů. HZS