„Požár rodinného domu, garáže a několika vozidel způsobil škodu asi dva miliony korun. Událost se obešla bez zranění," uvádí Martina Götzová, tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje.

Krajské operační a informační středisko přijalo zprávu o požáru v obci Budčeves v části Nečas ve středu ráno ve 2.11 hod. Nahlášen byl požár tří vozidel, garáže a rodinného domu. Na místo byly proto vyslány tři nejbližší jednotky požární ochrany z Jičínska a další tři jednotky z blízkého Středočeského kraje.

Jednotkám se podařilo zabránit dalšímu šíření požáru v půl čtvrté ráno. Zřídily i čerpací stanoviště u nedalekého Nečaského rybníku. Oheň poškodil rodinný dům, garáž, dva osobní automobily a jednu dodávku. Požárem byl zasažen také blízký sloup elektrického vedení, proto musela být v obci odpojena elektřina. Na místo povolalo krajské operační středisko energetiky.

Předběžná škoda byla vyčíslena celkem na dva miliony korun, ale není vyloučeno, že se ještě zvýší. Škoda na zničených vozidlech se odhaduje na milion korun, milion korun je také předběžná škoda na rodinném domě. Ten je nyní prakticky neobyvatelný. Podařilo se uchránit hodnoty ve výši asi jednoho milionu korun. Příčina požáru bude předmětem dalšího vyšetřování.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dále dobrovolné jednotky z Kopidlna, Libáně, Chroustova, Rožďalovic a Křince.

Videosouhrn 3. dubna 2018
Masakr v lese, obří vejce a tradiční mrskačka: prohlédněte si videa dne