Nabídka trhu je opravdu široká, proto byste si měli dát pozor, kterou kolekci zvolíte.

Máslo nesmí chybět

Nestačí řídit se jen cenou. Určitě byste si měli přečíst, jaký je původ kakaových bobů, jaké suroviny a kolik procent kakaového másla čokoláda obsahuje. V mléčné čokoládě by mělo být množství kakaových přísad minimálně 25 procent, v případě hořké čokolády pak 35 procent.

Ale právě kakaové máslo je díky svým specifickým vlastnostem nezbytnou přísadou, avšak řada výrobců jej nahrazuje jinými tuky. Ty však mají neblahý vliv na naše zdraví, špatně působí na srdce, cévy, ale i hladinu cholesterolu.
Pokud výrobek kakaové máslo neobsahuje vůbec, pak se o čokoládu nejedná. Neměli byste se proto nechat ošidit podobnými názvy, jako jsou čokoládový mls a podobně.

Méně cukru

Čím více kakaové sušiny a kakaového másla čokoláda obsahuje, tím více je pro naše tělo prospěšná. Má totiž nejen nižší podíl cukru, ale zároveň tělu dodá více antioxidantů a kofeinu.