Zúčastnil se ho celý druhý ročník, a jak se Deník přesvědčil, byla to záležitost, která studentům přinesla nejen odborné znalosti, ale i zajímavý exkurz do historie jednotlivých nápojů.

Týdenní kurz byl zakončen zkouškou a studenti získali certifikát platný v EU. Barmanem, lektorem byl Martin Smolný z Pardubic – člen Barmanské asociace. Snad jen „jedinou vadu na kráse“ mělo to studentské snažení, všchny nápoje byly nealkoholické. „V následujícím týdnu 23. do 27. března byl realizován ještě druhý běh stejného kurzu pro žáky tříletých oborů – ten byl dobrovolný pro zájemce z řad žáků školy,“ uvedla zástupkyně ředitele školy Ladislava Kocourková.

Minulý týden začaly také kurzy pro čtyřletý maturitní obor hotelnictví – 1.ročník. Jsou povinné a nahrazují od pondělí do čtvrtka výuku. Studenti jsou rozděleni na dvě skupiny po patnácti, aby se jim mohl lektor lépe věnovat. První skupina absolvovala kurz vyřezávání ovoce a zeleniny. Druhá zatím vykonávala kurz Cukrářské a restaurační moučníky ve školních cukrářských dílnách pod vedením učitelek odborného výcviku.„Kurz vyřezávání u nás už léta vede Luděk Procházka, několikanásobný olympijský vítěz na světových olympiádách, naposledy v říjnu 2008 v Erfurtu, kde mimo jiné získala i naše škola zlato za zámek Chaumont na Loiře,“ dodala Ladislava Kocourková. Studenti kurzy chválili a je na nás, abychom i my, konzumenti, mohli v budoucnu pochválit jejich um získaný na novopacké škole.