Víme, že prodejny alkoholu byly prohibicí postiženy těžce a že finanční ztráty jsou vysoké. Zajímal nás i názor provozovatelů restaurací.
Vypravili jsme se proto za Janem Entem, majitelem restaurace U Dělové koule.

„Sice máme na skladě alkohol, který nesmíme prodávat, ale je ho velmi málo. Navíc ho odebíráme od jednoho dodavatele. To obecně není problém lepších restaurací. Potíže mají hlavně prodejny," řekl Jan Ent.

Pro řadu běžných prodejen opravdu není lehké legitimizovat alkohol na skladě.

Obchodníci jsou z nařízeních vlády rozčarovaní a prohibici považují za scestnou. Je samozřejmé, že nakoupené zásoby vylít nechtějí.

„Nám nejde o peníze, ale o princip. Vláda nás hodila do stejného pytle jako laciné stánkaře někde na sídlišti. To není fér. Očekávám, že restaurace proti tomuto opatření budou ještě hodně brojit," domnívá se Jan Ent.