Po sečtení všech hlasů zaslaných na originálních kuponech z našich novin a e-mailů je jasné, že s převahou hlasů se vítěznou hospůdkou stala restaurace Černá Perla z Ruské ulice v Jičíně.

Zařízení s letní zahrádkou a salonkem poskytuje možnost celodenního stravování, otevřeno je tu od pondělí do soboty 10 – 23 hodin, v neděli pak od 11 do 21 hodin.

Pro zákazníky tu jsou vymezeny i nekuřácké prostory. Spoustu příchozích v interiéru překvapí terária a akvária. V nich naleznete různé živočichy, od rybiček přes drobné hlodavce až po želvy. Zakázáno není ani vzít sem s sebou například psa; pokud neobtěžuje ostatní hosty, není rozhodně na překážku.

Zásluhy kuchyně
„Toto výtečné ocenění naší restaurace jsme dosáhli především díky umění našich kuchařů," informuje provozní Magdalena Tužová. A mají se Pavel Krejčí se svým kolegou opravdu co otáčet: denně vaří víc jak dvě stovky obědů, a to při ceně 55 – 90 korun za jeden i s polévkou, což opravdu obdivuhodné. Této ceny mohou dosáhnout pravidelní strávníci díky systému stravenek, které je možné zakoupit, jídlo si zde předem objednat i pomocí internetu až týden dopředu.

Právě využití stravenek sníží cenu hlavního jídla o 16 – 17 korun. Stravu je možné odnést si také domů, tak jako jsou obědy rozváženy nejen po Jičíně, a to i do firem, které nevlastní kuchyni.

I přes často exotická jídla zde však bez problémů dostanete rovněž českou klasickou stravu. Zákazníci si mohou vedle minutek a hotovek pochutnat třeba na pizze. Jídelníček nabízí různé druhy bifteků.

Zajímá nás, které menu je nejoblíbenější. „Klasika – kuřecí kapsa a steak s mozarellou, to je tu nejoblíbenější," tvrdí Tužová.

Obdobné soutěže se restaurace účastnila podruhé, tím spíš si váží ocenění, které jí přinese ještě další zviditelnění.

Více informací naleznete kdykoliv na internetových stránkách zařízení na www.restauracecernaperla.cz.
Naši výherci si tu pochutnávali na chlebíčcích, tatarském bifteku a zákuscích.