Po sečtení všech hlasů zaslaných na originálních kuponech z našich novin je jasné, že s převahou hlasů se vítěznou hospůdkou stala restaurace Černá Perla z Ruské ulice v Jičíně. Zařízení s letní zahrádkou a salonkem poskytuje možnost celodenního stravování, otevřeno je od pondělka do soboty 10 – 23 hodin, v neděli pak od 11 do 21 hodin. Jsou tu nekuřácké prostory.

Zvláštností je, že zde v teráriích a akváriích naleznete díky sponzorství firmy Zooworld různé živočichy, od rybiček přes drobné hlodavce až po želvy. Zakázáno není ani vzít sem s sebou například psa; pokud neobtěžuje ostatní hosty, není rozhodně na překážku.

„Toto výtečné ocenění naší restaurace jsme dosáhli především díky umění našich kuchařů Ládi Bedeče a Jardy Hrušky," informuje provozní Magdalena Tužová. A mají se co otáčet: denně přes dvě stovky obědů, a to při ceně kolem 50 korun i s polévkou, je opravdu obdivuhodné. Této ceny mohou dosáhnout pravidelní strávníci díky systému stravenek, které je možné zakoupit, jídlo si předem objednat i pomocí internetu až týden dopředu. Právě využití stravenek sníží cenu hlavního jídla o 16 – 17 korun. Stravu je možné odnést si také domů, tak jako jsou obědy rozváženy nejen po Jičíně, a to i do firem.

Kuchař Láďa dokonce zvítězil na Slovensku v mezinárodní soutěži ve vaření. I přes často exotická jídla zde však bez problémů dostanete českou klasickou stravu.

Provozní Tužová chválí spolupráci s firmou Gastrostella, hospůdka je zároveň oceněná Plzeňským Prazdrojem a Kofolou.

Obdobné soutěže se restaurace účastnila poprvé, tím spíš si váží ocenění, které jí přinese ještě další zviditelnění.

Více informací naleznete kdykoliv na internetových stránkách zařízení na www.restauracecernaperla.cz.