Pakt zaměstnanosti
Problémem trhu práce je špatná struktura uchazečů o práci, mezi nimiž chybějí především technicky vzdělaní zaměstnanci, o něž mají zaměstnavatelé velký zájem. Královéhradecký kraj, úřad práce, odbory, podnikatelské svazy a město Hradec Králové na to na konci června reagovaly uzavřením takzvaného Paktu zaměstnanosti. Dohoda by měla v regionu pomoci najít chybějící zaměstnance pro rostoucí českou ekonomiku. Kraj by mohl ve spolupráci s ostatními signatáři paktu lépe přizpůsobovat nabídku nabízených oborů v krajských školách. Jednou z prvních aktivit Paktu zaměstnanosti bude projekt Zaměstnaný absolvent, který se zaměří na absolventy do 25 let.

S výjimkou Plzeňského kraje nejnižší nezaměstnanost v Česku a konkrétně Rychnovsko s rozvíjející se průmyslovou zónou kolem závodu Škody Auto v Kvasinách dokonce vůbec nejnižší. Jako v jediném okrese v zemi je tu dokonce méně nezaměstnaných než volných míst.

Takový je současný primát východních Čech. Na konci června činila nezaměstnanost v regionu –  shodně v Královéhradeckém i Pardubickém kraji – 3,8 procenta. To je nejméně od předkrizového roku 2008.

Ve více než milionových východních Čechách je tak nyní bez práce pouze 28 tisíc lidí. A volných míst je bezmála stejně tolik, což je pro expandující českou ekonomiku svízelná situace.

„V tuto chvíli nesháníme pro lidi volná pracovní místa, ale na volná pracovní místa sháníme lidi," glosuje to ředitel pardubického krajského úřadu práce Petr Klimpl.

Jeho úřad v současnosti nabízí téměř 10 tisíc pracovních pozic, na jedno místo připadá pouze zhruba 1,4 uchazeče. Zaměstnavatelé mají dlouhodobě největší zájem o operátory montážních linek, například ve firmách Foxconn nebo Kiekert. Poptávka je také po technických profesích, řidičích nebo pracovnících ve službách, pomocných pracovnících, montážních dělnících, řidičích, pracovnících ostrahy, kuchařích, slévačích, svářečích či prodavačích. Řadu míst přes léto vytvořil turistický ruch.

Porostou mzdy

Podle Klimplova odhadu při tříprocentní nezaměstnanosti zůstávají v registru úřadů práce již prakticky pouze obtížně zaměstnatelní nebo nezaměstnatelní uchazeči. V práci jim brání zdravotní stav nebo ji mohou získat jen krátkodobě s finančním příspěvkem státu.

„Volných míst je sice více než dost, ale firmy mají problém nalézt vhodné kandidáty. Logickým krokem je proto zvyšování mezd. Poprvé od intervencí ČNB se letos firmám snižuje ziskovost právě na úkor růstu platů," poznamenal analytik Komerční banky Marek Dřímal, podle něhož tak pokles nezaměstnanosti  začíná narážet na své limity.

Přes léto lidí bez práce poprvé po několika měsících mírně přibude kvůli příchodu čerstvých absolventů ze škol, ale na podzim se ale asi vrátí k nízkým hodnotám. Dál už ale nejspíš neklesne právě kvůli nedostatku pracovních sil.

„Pod hranici pěti procent zřejmě podíl nezaměstnaných neklesne ani v jednom ze zbylých měsíců letošního roku a v prosinci skončí odhadem na 5,6 procenta," dodal Pavel Sobíšek z UniCredit Bank. Naopak se dá očekávat zvyšování mezd kvůli přeplácení kvalitních zaměstnanců.

Lidé bez práce podle regionů (nejnižší nezaměstnanost / Nejvyšší nezaměstnanost)

Rychnovsko 1,7 % / Broumovsko 8,2 %
Kostelecko 1,7 % / Moravskořebovsko 6,9 %
Novoměstsko 2,2 % / Svitavsko 5,4 %
Dobrušsko 2,3 % / Královédvorsko 5,0 %
Hlinecko 2,4 % / Novobydžovsko 4,9 %
Jičínsko 2,5 % / Českotřebovsko 4,8 %
Poličsko 2,6 % / Jaroměřsko 4,7 %
Novopacko2,8 % / Přeloučsko 4,4 %