Tip – Kambodža

Velký hit poslední doby je tajemná a dlouho zapovězená Kambodža. Zájem byl způsoben především starobylým a velkolepým komplexem chrámů, pozůstatkem khmerské kultury, obecně známým jako Angor Wat. Při vstupu do areálu o rozloze asi 50 km čtverečních úplně zapomenete na dnešní uspěchanou dobu. Za ohlušujícího nekonečného koncertu cikád můžete žasnout nad chrámy prorostlými gigantickými fíkovníky. Před vstupem do každého chrámu se vám místní děti budou snažit nabídnout nějaký suvenýr. Používají dobře naučenou angličtinu. S naší oblíbenou odpovědí „později" moc neuspějeme.

Tato země zmítaná v dřívějších dobách válkou je pro cizího turistu cenově velmi dostupná a má i co nabídnout. Kambodža je plná krásných památek, úchvatných přírodních míst a nádherných pláží. V období záplav můžete být svědky zajímavého úkazu. Řeka Mekong obrací svojí silou tok řeky Tonlesap. Kolem stejnojmenného jezera Tonlesap jsou rozprostřeny plovoucí vesnice a domečky na kůlech, ve kterých se děti snaží prodat cokoliv, oč je zájem. Často nabízejí i škorpióny a hady, se kterými si do té doby obratně pohrávají.


Bezpečnost


Kambodža je poznamenaná válkou, a tak se na některých místech stále nachází i nevybuchlá munice. Turistická místa jsou bezpečná a vyčištěná. Toto varování uvádím pro individuální turisty, tzv. „baťůžkáře", kteří si hledají nové cesty a v neznámých lokalitách zbytečně riskují. Jinak je Kambodža zemí bezpečnou a obyvatelé jsou k návštěvníkům země milí a ochotní.

Kambodža - Angkor Wat.

V Kambodži můžete ochutnat různé smažené dobrůtky v pestré nabídce jednohubek od krevet až po kobylky. Z doby diktátora Pol Pota se zachovala v zemi gastronomická specialita v podobě smažených pavouků. Po překonání vnitřních obav zjistíme, že jsou tyto pro nás nestravitelné lahůdky velmi chutné. Za místní stravu vynaložíte cca 1 USD. Za pestřejší jídelníček zaplatíte cca 3 USD.

Cena
Poznávací zájezd je možné pořídit přibližně od 40 tisíc. Záleží na délce a obsahu programu. Přeji vám příjemné cestování s mnoha zážitky.
Své dotazy a připomínky můžete psát na adresu: info@czech-paradise.cz