Státní zemědělská a potravinářská inspekce ve vlašském salátu prokázala přítomnost bakterie Listeria monocytogenes. Objevila se v baleních s datem použitelnosti do 17. prosince. Firmě byla nařízena kompletní sanitace provozovny. Uvedené šarže bylo vyrobeno asi sto kusů. Ještě než došlo ke stažení z trhu, osmdesát osm kusů bylo již prodáno.

Sanitace

Státní zemědělská a potravinářská inspekce doporučuje spotřebitelům, kteří daný salát koupili, ho raději nekonzumovat. Po sanitaci výrobních prostor provedla akreditovaná laboratoř kontrolní stěry, které již výskyt bakterie neprokázaly.


V pátek odpoledne tak Státní zemědělská a potravinářská inspekce znovu povolila společnosti Lahůdky Cajthaml výrobu lahůdkových salátů. Společnost Lahůdky Cajthaml zaměstnává devadesát pracovníků a své výrobky dodává nejen lahůdkářským obchodům, ale i nadnárodním řetězcům.