V Holovousích v sídle MAS Podchlumí, o.s., zasedala již podruhé devítičlenná certifikační komise, aby posoudila pět žádostí o značku PODKRKONOŠÍ regionální produkt®.

Byly posuzovány tři potravinářské/zemědělské produkty, jeden přírodní produkt a jeden řemeslný výrobek. Komise přistupovala k žádostem zodpovědně. Nakonec byl výsledek velice potěšující.

Značku „PODKRKONOŠÍ regionální produkt® získali: Pekárna Josef Rýdl, s.r.o., která certifikovala „Chutný preclík“, Vladimír Kulhánek – Keramika Hořice, který certifikoval soubor keramických výrobků, Kámen Ostroměř s.r.o., který získal ochrannou známku na ručně opracované kamenické výrobky z hořického pískovce, dále pivovar EPOS CZ spol. s r.o., který si nechal certifikovat „pivo Tambor“, a ing. Bedřich Plíšek obdrží značku za pěstování bio-jablek (30.5. bude panu B. Plíškovi udělena cena „Bartákův hrnec“ za nejlepšího ekologického zemědělce v České republice!).

Slavnostní předání certifikátů úspěšným žadatelům se uskuteční tento pátek 8. května 2009 na Zvičině při akci „Otevírání turistické sezony na Zvičině“. Všichni jste srdečně zváni a všem úspěšným žadatelům o značku gratulujeme!

S nově certifikovanými výrobky se budete moci brzy seznámit na webových stránkách www.domaci-vyrobky.cz a www.podchlumi.cz/mas. Petra Václavíková, MAS Podchlumí o.s.