Ředitelem nemocnice se stal Ludvík Pelikán, doposud generální ředitel společnosti Penta Hospitals. Cena transakce zveřejněna nebyla. Informují o tom páteční Hospodářské noviny.

Bývalý ředitel Vladimír Dryml tak se svou nabídkou na odkup nemocnice neuspěl.

„Skutečně jsme podepsali kupní smlouvu s vlastníky nemocnice ve Vrchlabí. Čekáme na zápis do obchodního rejstříku a katastru nemovitostí, postupně přebíráme vedení," sdělil investiční ředitel Penty zodpovědný za akvizice zdravotnických firem Václav Jirků.

Podpis kupní smlouvy mezi Pentou a nyní už bývalým majitelem Alexandrem Seidlem ukončil čtyřměsíční bezvládí ve vrchlabské nemocnici, které nastalo po odvolání Vladimíra Drymla z ředitelské funkce. Bývalý senátor Dryml měl o koupi nemocnice také zájem, podporu mu vyjadřovala část zaměstnanců nemocnice.

Dryml podle Hospodářských novin postup bývalého majitele kritizuje. „Bez doktorů a koncepce neobstojíte, a to Penta nemá," uvedl. Sdělil, že tím pro něj práce ve Vrchlabí skončila. „Myslím, že jsou jiné nemocnice, kde budou mít zájem o mou práci. Chci pracovat s lidmi, kterým mohu podat ruku, to už ve Vrchlabí nepůjde."

(čtk, fej)