Fakta
FBK Jičín – FbŠ E.P. Bohemians 4:3 po nájezdech (0:1, 1:2, 2:0 – 0:0). Branky: 33. Gabriela Žůrková, 47. Gabriela Žůrková, 48. Gabriela Žůrková, rozh. nájezd Andrea Satýnková – 8. Veronika Zittová, 25. Veronika Rybičková, 25. Adéla Bočanová. Rozhodčí: Barbora Beranová – Kristýna Šedová. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Diváci: 102. Zásahy brankářů: Veronika Samková 21 – Jitka Omelková 17.

Extraligový tým FBK Jičín v něm přivítal čtvrtý tým tabulky, Bohemians Praha. A po skvělém obratu nakonec slavil zisk dvou bodů, který mu velmi pomůže v boji o play-off.

CO ROZHODLO

Soupeř jičínských florbalistek z Prahy dokázal v letošní sezoně porazit vysoce kvalitní týmy (Chodov, dvakrát Herbadent Praha) a velmi dobře začal utkání i na palubovce Jičína.
Ještě po polovině zápasu vedli hosté 3:0.

Následně ale neuhlídali bývalou spoluhráčku a jejich plán začínal dostávat jisté trhliny mít. „Popravdě ani nevím, co bylo v zápase klíčové. Holky si najednou uvědomily, že se s hosty dá hrát a šly do toho naplno," nedokázal si po samotném utkání vysvětlit vzepětí svých svěřenkyň trenér Jičína Petr Čiháček. Jeho tým nakonec dotáhl parádní obrat do vítězného konce po nájezdech.

„Potvrdili jsme pokles formy. Hráčky mají zřejmě v hlavách úterní finále ve Zlíně," konstatoval po porážce lodivod Bohemians Pavel Krbec. Jeho hráčky přitom mohly pomýšlet na posun směrem ke druhé příčce v tabulce. Na něj si ale nakonec musely nechat zajít chuť. Naopak Jičín si díky výhře v nájezdech upevnil šestou pozici v tabulce a přiblížil se svému vysněnému cíli, kterým je postup play-off.

„Nyní máme dvaadvacet bodů. Výhra nad Bohemians nás hodně uklidní a máme lepší pocity, že už se blížíme čtvrtfinále," měl po zápase jasno Čiháček.

Pro tým z města pohádky má tento bodový zisk velkou cenu, neboť ho po reprezentační přestávce čekají důležitá střetnutí s Elite a Libercem. Jedná se o přímé konkurenty v boji o vyřazovací část play-off.
„Nyní by se nám mělo hrát daleko lépe a budeme uvolněnější," radoval se Čiháček. Jeho tým v závěru základní části poté čekají ještě beznadějně poslední Vinohrady a jako poslední souboj s Herbadentem Praha.