První poločas dohrávky 18. kola extraligy házenkářů vypadal, jako by na palubovce byl pouze jeden tým a to ten hostující.
Jičínu se nedařilo nic. Od samého začátku dělali svěřenci trenéra Petra Mašáta spoustu technických chyb a především v útoku byli naprosto bezzubí. Důkazem toho je sedm vstřelených branek do poločasu.

„Je pravda, že jsme v první půli dělali spoustu technických chyb, ale hlavním problémem bylo, že jsme neproměňovali šance, bez toho nejde vyhrát,“ říkal po utkání značně rozhořčený gólman Jičína Filip Veverka.

Navíc Ronalu utekl i začátek druhé půle, kdy se soupeř dostal do sedmibrankového náskoku, až poté přišlo zlepšení, Východočeši začali manko stahovat a dostali se až na dostřel (16:17). Kopřivnice si však tuto chvíli pohlídala a dokráčela si pro zasloužené vítězství. V Jičíně se z výhry radovala po 15 letech!

„Jsme šťastní, protože já osobně jsem tady ještě nikdy nevyhrál, ani ve své hráčské, ani trenérské kariéře, takže to považuji za historický úspěch,“ neskrýval nadšení trenér hostů Luboš Veřmiřovský.

Jičín musí na prohru rychle zapomenout, už v neděli totiž hraje v Plzni. „Musíme to hodit za hlavu. Na Plzeň se nám daří, tak proč ji neporazit teď,“ dodal Veverka.