Na obou trasách se nejlépe umístili tentokrát většinou závodníci z Jičína. Na delší trati 6,06 km zvítězil Radek Pavelka z Jičína s rozdílem 0:54, 2. místo obsadila Jitka Turčínová z Klubu Báječné ženy v běhu Jičín a 3. místo Jiří Kužel z LKP Jičín. Na kratší trati zvítězila s rozdílem 0:01 Tina Kuželová z Jičína, druhý byl Vladimír Šafránek z Nové Paky a o 3. – 4. místo se podělili Matěj Krejčí z MK Nová Paka a Vendula Dostálová ze ZŠ Černožice. Na kratší trati si pro medaile doběhly v kategorii pracovníků Muzea přírody Český ráj dvě mladé průvodkyně Anna Vrcková a Kateřina Šanderová.

Běžci i diváci se opět dozvěděli nejaktuálnější informace o žábách, hlavně o přípravě záchranného programu pro naši nejohroženější žábu ropuchu krátkonohou. Informovanost veřejnosti o těchto aktualitách je součástí projektu Poznejte nejohroženější českou žábu spolku Herpeta podpořeného společností Beleco.

KONEČNÉ POŘADÍ
Žabí běh rozhodl i o konečném umístění závodníků v 5. ročníku poháru BEJK- Běžec jičínské kotliny. V kategorii mužů do 59 let získal 1. místo František Vagenknecht z Bakako Nová Paka / Aster Team Jičín, v kategorii žen do 44 let Martina Vondráčková z Aster Team Jičín/Holín. V kategoriích předškoláků, školáků, mládeže, mužů, veteránů, žen a veteránek se poháru zúčastnilo celkem 999 závodníků.

Pohár BEJK a samozřejmě i poslední závod jeho 5. ročníku, Žabí běh je součástí projektu Běhej s námi spolku Cipísek podpořeného Královéhradeckým krajem.

Další ročník poháru začíná 28. října tohoto roku v Železnici Železnickým krosem a pokračuje 4. prosince Mikulášským během na Bradech.    MPČR