Nottwil je městečko nedaleko Luzernu, zde se závodilo od 28.července do 2.srpna letošního roku. V pěti soutěžních dnech se představili jezdci ze 46 zemí celého světa. Českou republiku v tricyklech reprezentovali stejní závodníci jako na světovém poháru.

Sportovci na tricyklech se rozdělují do dvou kategorií; v T1 více postiženi mohou mít na časovku doprovod přímo na trati, nenapijí se za jízdy, atd. a T2 - sportovci s postižením méně omezujícím, mohou zaspurtovat vestoje na určitou vzdálenost. Úterý 28. července pak bylo vyhrazeno na zaklasifikovaní do příslušných kategorií dle aktuálního zdravotního stavu.

Následující středu odstartovala první soutěž – štafeta handbiků, a hned ve čtvrtek přišla na řadu časovka tricyklů obou kategorií. Trať byla pro obě kategorie stejně dlouhá, měřila 14 km a byla hodně náročná, kopcovitá s dlouhými sjezdy s jednou nebezpečnou pravotočivou zatáčkou, dvěma průjezdy křižovatkou a konečném cca 300 metrového spurtu do cíle po atletickém tartanu.

Vítězové
Výsledky T1: v časovce skončil Hořičák Jiří Hindr v T1 na třetím místě a Zbyněk Charvát v T2 obsadil místo osmé. O dva dny později 1. srpna se jel silniční závod, který vedl po naprosto stejné trati, jen s jedním přidaným okruhem navíc pro T1 a dvěma okruhy pro T2. Hořičák Jirka Hindr své umístění z časovky o stupínek vylepšil, odjel ruskému soupeři v závěrečném kopci před sjezdem na stadion, vybojoval druhé místo a stal se tak vicemistrem světa v silniční paracyklistice v silničním závodě za rok 2015. Zbyněk Charvát z nedalekých Vojic dokončil na devátém místě.

Poslední závod Světového poháru se koná v jihoafrickém Pietermaritzburgu. Těchto závodů se naši sportovci bohužel nezúčastní, nemohou odletět pro nedostatek financí. Je to velká škoda, protože se vyjíždějí účastnické kvóty na letní paralympiádu do Rio de Janeira v roce 2016. Tím budou ošizeni nejen tito sportovci, kteří vytrvale trénují a snaží se dosahovat maximálních výsledků, ale v konečném důsledku i reputace celé České republiky na mezinárodní sportovní scéně.    Spastic Handicap