Především ve víceboji, což je dlouhodobě její top disciplína, dále na krátkých překážkách, v dálce a výšce.

Jenom letos jich bylo pět, a to přesto, že halové soutěže byly poznamenány covidovými restrikcemi a například dorostenecký vícebojařský šampionát se vůbec nemohl konat.

Eliška Červená po svém úspěšném vystoupení na mezistátním utkání.Eliška Červená po svém úspěšném vystoupení na mezistátním utkání.Zdroj: Zdeněk Červený

Vrcholem roku 2021 pro Elišku Červenou bylo letní mistrovství ČR v sedmiboji v Třebíči, kde byla korunována královnou českého sedmiboje dorostenek výkonem 5194 bodů, když svoji cestu ke zlatu završila dvouvteřinovým zlepšením osobního rekordu na závěrečné osmistovce.

A další, neméně cenný, titul si Eliška Červená zapsala mezi specialistkami na trati 100 metrů překážek, když nechala v Kladně všechny favoritky za sebou časem 13,88.

V téže disciplíně se prosadila také v porovnání se zahraničními atletkami na mezistátním utkání v Brně, kde se však přesvědčila, jak tenká je hranice mezi triumfem a zklamáním, když od startu vypálila jako blesk a běžela si pro prvenství, zavadila však o poslední překážku, což ji vyvedlo z rovnováhy a doběhla druhá

„Přesto jsem se svými výkony na mezinárodní scéně spokojena, když se mi povedlo zvítězit na mistrovství Slovenska ve vícebojích a byla jsem druhá na mistrovství Chorvatska,“ uvedla atletka, kterou mrzí jediná věc. Přestože měla splněné potřebné limity, tak se ani v roce 2021 nedočkala startu na mistrovství Evropy do 18 let v italském Rieti, protože evropská atletická federace vrcholný podnik z covidových důvodů zrušila.

Eliška Červená se zlatem na krku.Eliška Červená se zlatem na krku.Zdroj: Atletika Svitavy

Výkony a výsledky poličské rodačky jsou tím více obdivuhodné, že se nepřipravuje v žádném z největších českých atletických center, nýbrž nadále pod vedeném trenéra Milana Boučka ve skromném atletickém oddílu TJ Svitavy. A rozhodně to není tím, že by o ni nebyl zájem.

„Svému trenérovi jsem vděčná za všechno, co jsem dokázala,“ vysvětluje svoji věrnost. Společná práce ji vynesla bohatou medailovou úrodu nejen z republikových šampionátů, ale také dvě zlata z Olympiády dětí a mládeže v roce 2019.

A není žádný důvod se bát, že by báječná série neměla pokračovat.