Pokud by jičíňačky zvládly i poslední turnaj, který se uskuteční 23. 3. v Praze, zbývá jim k postupu do extraligy už jen opravdu malý krůček – porazit vítěze z druhé divize 1. ligy žen.

IBK Hradec Králové – FBK Jičín 3:5 (1:1, 0:3, 2:1). Úvodní utkání bylo spíše malé derby mezi sousedními městy. První třetina byla velmi opatrná a čekalo se na střelce první branky. Přestože se Jičín ujal vedení dvě minuty před koncem první třetiny, soupeřky dokázaly využít jejich nepozornosti a za necelou minutu skóre dorovnat. Ve druhé třetině si Jičín vytvořil již slušný gólový náskok a to převážně zásluhou šikovné Šudové, která svým hattrickem vnesla klid na jičínské hokejky.

Třetí třetinu si jičínské hráčky naopak dokázaly pořádně zkomplikovat. Hradecké hráčky ještě nesložily své zbraně. Svým nepříjemným napadáním jičínské obrany snížily stav na jednu jedinou branku a nastaly tak dramatické chvilky v řadách Jičína. Nervozita se dělila do obou týmů, hráčky tak přitvrdily na důrazu a z toho vyplynuly následné trestné minuty postupně pro oba týmy.

Jičín však přesilovou hru úspěšně zvládl a využil, když M. Pitthardová svou pumelicí stvrdila vítězství. Následné oslabení pak zahrál Jičín na jedničku.
Branky a asistence: Šudová (Chlumská), Šudová (Chlumská), Florianová (Mikolášková), Šudová (Rozsypalová), M. Pitthardová (Rozsypalová). Vyloučení: 2 min. – Kalinová (vysoká hokejka).

TJJM Pedro Peréz Chodov B – FBK Jičín 4:5 (3:1, 1:3, 0:1). V odpoledních hodinách čekal jičínské florbalistky znovu nelehký soupeř. Začátek utkání jičíňačky příliš nezachytily, jako by ještě byly duchem mimo palubovku. V šesté minutě první třetiny už na světelné tabuli naskočil stav utkání 3:0 a bohužel ve prospěch pražských svěřenkyň. V tu chvíli došlo jičínským hráčkám, jaká ostuda by mohla následovat, pokud by pokračovaly v této laxní hře. Jičín se tak nesložil, naopak zapnul konečně svůj herní motor a začal bojovat.

Ve druhé třetině už bylo srovnáno na 4:4 a trenér Pokorný začal vymýšlet taktiku na třetí třetinu. Vymyslel to na výbornou. Posun Špíglové z obraných řad do útočných, znamenal ten správný tah. Špíglová vybojovala balónek, našla M. Pitthardovou, která už jak je jejím zvykem rozhodla další utkání ve prospěch Jičína.

Branky a asistence: Florianová (M. Pitthardová), Rozsypalová (Divišová), Divišová (Šudová), Divišová, M. Pitthardová (Špíglová). Vyloučení: 2 min. – Florianová (opakované přestupky).

Velkou pochvalu zaslouží určitě celý tým, včetně výborně chytajících gólmanek, za odevzdané výkony. Ale především obránkyně Š. Chlumská, která předvedla nadstandardní výkon a zabránila několika nebezpečným střelám na jičínskou branku.

FBK Jičín: Samková, Zapadlová – Mikolášková, Špíglová, Š. Chlumská, Kalinová – Florianová, M. Pitthardová, Machová – Rozsypalová, Šudová, Divišová. Trenér: Tomáš Pokorný. ⋌(kr)