Na brněnském tatami si tuto možnost vybojoval Tadeáš Čeřovský v hmotnostní kategorii do 60 kg a jako vítěz Přeboru České republiky 2017 st. žáků se kvalifikoval Zdeněk Venclů v kategorii do 46 kg.

Na startu se představilo 226 nadějí z 67 klubů ČR.

Nejprve se na tatami představil T. Čeřovský. V úvodním kole si s přehledem poradil s Fleischerem z Pro Sport Teplice. V dalším utkání narazil na plzeňského Hráčka. V tomto utkání nebylo utkání rozhodnuto v řádném časovém limitu a následovalo golden scoore.

V jeho dramatickém průběhu si v závěru Tadeáš bolestivě pohmoždil ramenní kloub a soupeř jej porazil technikou seoi nage. Tadeáš již do dalších bojů nezasáhl.

Poté si premiéru v kategorii dorostu odbyl Zdeněk Venclů.

Po dvou porážkách od pozdějšího vítěze této kategorie Prokeše z Pro Sport Teplice a stříbrného Chalupky z JK DDM Mělník se v boji o bronz postavil Meixnerovi z 1. JC Baník Ostrava. V tomto utkání došlo k opakování finálového utkání z nedávného Přeboru České republiky starších žáků v Jičíně.

Ostravský judista chtěl oplatit porážku z tohoto utkání a snažil se Zdeňka zaskočit technikami seoi nage. Utkání bylo velmi vyrovnané, když na prahu čtvrté minuty se Zdeňkovi podařilo okontrovat soupeřovu techniku a bleskovým přechodem do boje na zemi utkání ukončil škrcením před časovým limitem.

Jičínský judista tak završil úspěšně sezonu 2017, když po zisku titulu Přeborníka starších žáků přidal i bronzový kov v kategorii dorostu na mistrovství ČR 2017. Jeho premiéra v této věkové kategorii se tedy velice vydařila.

(jl)