První ročník se uskutečnil za napjaté atmosféry okupace v září 1968, kdy pořadatelé do posledních chvil nevěděli, zdali se vůbec bude konat. Od té doby nepřetržitě proběhlo již 44 ročníků. Na letošní 45. ročník potvrdila účast tři zahraniční družstva.

Za uplynulých 44 ročníků bylo na startu 4 670 závodníků. Kromě Československých a českých klubů to bylo i 43 celků zahraničních, z nichž mnohé i vícekrát. Jičínské judo přilákalo i televizní kamery Československé a České televize, když první přímý přenos se uskutečnil v roce 1972. Od této doby to bylo pět přímých přenosů, deset více než 30 minutových záznamů a řada reportáží do zpravodajství. Zajímavostí je, že slavnostní otevření sportovního areálu se uskutečnilo při příležitosti Velké ceny Jičína, za účasti televizních kamer.

Nejvíce prvenství získali jičínští judisté, Jiří Hubálovský osm vítězství, Milan Letošník, šest prvenství, Pavel Řezníček a Radek Kyzivát pět vítězství. Nejvíce vítězství ze zahraničních závodníků celkem získal polský reprezentant Zbygniew Bielawski z Wroclawi, když zvítězil třikrát. Byli zde i nositelé medailí z OH, MS a ME. Pořadatelé zvou zájemce o judo v sobotu v 10 hodin do sportovního areálu. ⋌(jl)