Stejně tak i první kvalifikační jízdy. Se závody se předčasně rozloučili pro technické problémy favorité svých kategorií Zdeněk Antony (D6) a Marek Sekanina ( Buggy 1600). V neděli se závodilo od časného rána. A byly to mnohdy zajímavé souboje o první body za umístění v kvalifikačních jízdách i o co nejlepší postavení na startu semifinálových jízd.

V divizi TA proběhl ve druhé a třetí jízdě pěkný souboj o první místo mezi Alešem Fučíkem a Václavem Fejfarem a jejich téměř identickými vozy. Vyhranou třetí rozjížďkou se blýskl domácí Lukáš Musil. Hrozivě vypadající havárii zdravotně ustál Josef Vontszemü, když už předtím proběhly v Super Buggy i jiné „šťouchance".

Závody vyvrcholily v neděli odpoledne semifinálovými a finálovými jízdami. Měly velice slušnou sportovní úroveň a velké souboje o umístění se odehrávaly zejména v divizích Super Buggy, Touring Autocross+D5, v D6 a Kartcross.

Velice pěknými výkony se rovněž prezentovali nejmenší závodníci v kategoriích Racer Buggy. Štikovská rokle byla zvědavá zejména na finále Touring Autocross, kde Václav Fejfar po velmi podařeném startu nenechal nikoho na pochybách, že je tady králem. Škoda, že brzy musel odstoupit pro technickou závadu Aleš Fučík a smůlu si vybral další domácí jezdec Lukáš Musil, když byl chvíli po startu na skvělém třetím místě, ale s poškozeným vozem byl nucen odstoupit.

Finále Super Buggy muselo být pro kolizi zastaveno a po opakovaném startu vyrazil opět do čela víkendový leader Jiří Formánek. S Jakubem Kubíčkem pak sváděli souboje podobné těm před lety v Junior Buggy.

Povedený víkend zažil i třetí Boris Vaculík a spokojen musel být po vážné havárii a následné generální opravě závodního speciálu i čtvrtý Vladislav Štětina. Na osmém místě dojel do cíle s poškozeným vozem nestor Jaroslav Hošek. Štikovská rokle se již nyní bude připravovat k červencovému závodu mistrovství Evropy.

Výsledky MM ČR v autokrosu – Nová Paka: RB 160: 1. Jiří Matějka, RB 125: 1. Josef Švorc, RB 250: 1. Martin Kadlečík, 2. Jakub Novotný, 9. Filip Hartman, Kartcross: 1. Jan Kuneš, Buggy 1600: 1. Petr Nikodém, Junior Buggy: 1. Milan Vaněk, D6: 1. Petr Maršálek, TA+D5: 1. Václav Fejfar, 7. Lukáš Musil, Super Buggy: 1. Jiří Formánek.    Pavel Vydra