Sedm zápasů za sebou odešli Královští sokoli v KNBL poraženi. Každá další prohra by mohla znamenat vzdálení předposledního místa. Pakliže se chtějí vyhnout barážové nástraze, je potřeba začít sbírat vítězství, byť personální situace týmu je především kvůli marodce stále špatná. Mimo hru jsou velké opory Autrey s Mandalinićem. Poslední utkání nemohl nastoupit ani nový rozehrávač Solević, ale ten už zkoušel zlehka trénovat. O jeho případném startu se rozhodně těsně před utkáním.

Královští sokoli Hradec Králové (v bílém) - USK Praha 88:106
Sokoli byli děraví jak ementál. Pražský USK jim v úvodu nadstavby nadělil stovku

Hradec nezvládl dva úvodní duely nadstavby, navíc oba v domácím prostředí. Společným jmenovatelem neúspěchu byla tragická obrana. Východočeši inkasovali poprvé 106 a podruhé 97 bodů. Cesta k vítězství vede jedině přes rapidně zlepšenou obrannou hru celého týmu. Ani na útočné polovině to nebyl žádný zázrak, ale ono to jde jedno s druhým.

Královští sokoli Hradec Králové (v bílém) - Olomoucko 72:97
Další domácí krach! Hradec je v těžké krizi, barážová hrozba se stále zvětšuje

V polovině loňského listopadu dokázali Sokoli na Slavii zvítězit (87:81), Sešívaní však nyní přivedli do týmu dvě americké posily, takže budou těžkým protivníkem. „Jdeme do boje s tím, že chceme hlavně vyhrát,“ hlásí přesto hradecký rozehrávač Tomáš Dvořák. „Teď už musíme skoro každý zápas vyhrát, ve skupině A2 potřebujeme sbírat vítězství. Budeme se o to prát. Věřím, že při dobré konstelaci jsme schopni brát výhru,“ přál by si trenér Lubomír Peterka.