Celkový počet vítězství lužanského jezdce v závodech ME činí nyní třicet devět a tím se zařadil na třetí místo historických tabulek. Spolu s dalšími úspěchy dosaženými na mezinárodní scéně se stal nejúspěšnějším českým jezdcem historie. Je také jedním z hlavních kandidátů na Zlatý volant v kategorii autokros – rallykros (vyhlášení proběhne 15. prosince na Žofíně).

Na další výrazný úspěch ve své dlouholeté kariéře dosáhl rallyový jezdec Luboš Picek ze Staňkovy Lhoty. Spolu se svojí neteří Martinou se stali vicemistry České republiky ve třídě 7. Pickovi se nejvíce dařilo na náročné Barum rally, kde vyhrál a také při závěrečné Rally Příbram.

Vítězství ve třídě 17 a druhé místo ve skupině v celkovém pořadí Rally Sprint Série vybojovala posádka Jindřich Štolfa (bydlí v Levínské Olešnici) a Zdeněk Hawel. Ex-tovární jezdec týmu Škoda s legendárním vozem Škoda 130 RS po skvělých výkonech nenašel ve třídě v jednotlivých soutěžích přemožitele. Navíc si připsal vydařený start v mistrovství ČR historických vozů s Roverem Metro a spolujezdcem Krčmářem při Rally Příbram.

A co čeká zmiňované závodníky v sezóně 2017? Václav Fejfar chystá nový vůz – Škodu Fabia třetí generace a rád by překonal dosavadní počet vítězství v závodech ME fenomenálního Willi Rösela (ten vyhrál 42 závodů). Jindřich Štolfa pojede vybrané rallysprinty se Škodou 130 RS a také několik soutěží se Škodou 130L v M ČR historických vozů. Luboš Picek se podle finančních možností zúčastní s vozem Škoda Fabia dvoudenních soutěží mistrovství ČR. Určitě by to měly být Rallye Český Krumlov, Bohemia a Příbram.    Pavel Vydra