V kategorii dorostu do 46 kg startoval Zdeněk Venclů. Na úvod měl sice volný los, ale v dalším kole kole jej čekal nepříjemný soupeř z Běloruska.

Zdeněk v tomto utkání s přehledem zvítězil a v boji o finále jej čekal polský judista. Jičínský judista se bohužel dopustil hrubé chyby a soupeř jej porazil před časovým limitem. V boji o bronz jej tak čekala domácí „jednička“ této hmotnostní kategorie Kačírek z USK Praha. Do poloviny zápasu byl Zdeněk aktivnější, zejména techniky seoi nage byly velmi nadějné. V polovině zápasu si však jičínský judista opět vybral slabší chvilku a umožnil svému soupeři nastoupit do techniky o soto gari.

Pražský judista zvítězil hezky provedenou technikou o soto gari a vyhrál před časovým limitem. Zdeněk po delší době odjížděl z turnaje bez medaile.

V kategorii dorostu do 66 kg se představil Jakub Šimek. Kuba v úvodním kole podlehl svému soupeři a do dalších bojů již nezasáhl.

V kategorii mužů do 23 let se představil Tadeáš Čeřovský.

Ten v hmotnostní kategorii do 66 kg na svého soupeře nestačil a do opravných bojů již také nezasáhl.

Matějka získal na USK Cupu bronzovou medaili

Pražská sportovní hala Folimanca hostila USK CUP, jako první díl seriálu Českého poháru mužů a žen v judu. Na tatami se představili nejlepší domácí judisté a dále i borci z Kazachstánu, Slovenska a Rakouska. Z jičínských judistů se nejvíce dařilo Petru Matějkovi, který v hmotnostní kategorii do 90 kg s bilancí dvou vítězství a jedné porážky obsadil pěkné třetí místo.  Cenné je zejména vítězství o třetí místo nad reprezentantem Kazachstánu. V hmotnostní kategorii do 73 kg se představil Jakub Zachoval. Kubovi se příliš nedařilo, když svému soupeři podlehl v úvodním kole a do dalších bojů již nezasáhl.

(ml)