Osmifinále letošního ročníku Poháru ČKA je minulostí a bohužel v něm končí i cesta kuželkářů SKK Jičín. Ti i přes několik pěkných výkonů na další postup nedosáhli, neboť narazili na výborně hrajícího soupeře. TJ Třebíč byla až do loňska dlouholetým účastníkem nejvyšší soutěže, letos jasně zvítězila ve druhé lize a vrací se do té první. Jádro týmu celku z Vysočiny zůstává již dlouhé roky neměnné a disponuje opravdu vysokou kvalitou. Třebíč v cestě do osmifinále doslova rozmetala Tábor a jejich osmifinálová bitva nabídla vynikající podívanou. V podobném duchu pokračoval tým i v Jičíně.

První polovina zápasu přesto vyzněla pro Jičín. Jan Bína další šestistovkou jasně přehrál (606:560) Martina Myšku a Jiří Drábek se dlouho držel Roberta Pevného (587:611). Ve druhé polovině utkání však hosté ještě vystupňovali svůj tlak. Petr Dobeš zvítězil (612:581) nad Lukášem Vikem a Václav Rypel stejným poměrem 3:1 (599:585) nad Jaroslavem Soukupem. Jičín tak v oboustranně hodně kvalitním zápase prohrál nakonec hodně krutě 1:5 o 23 kuželek. V odvetě na Vysočině začal Jičín dobře a v polovině utkání stále držel postupovou naději. Jiří Drábek výhrou 4:0 (586:533) získal potřebný náskok i dílčí body. Jan Bína ale bohužel v nejkvalitnějším duelu zápasu a po vyrovnaném boji podlehl (589:623) Kamilu Nestrojilovi.

Druhá část utkání již byla jednoznačně v režii domácích, kteří tak postoupili mezi osm nejlepších mužstev poháru celkovým skóre 10:2.

(jji, re)