Tento MTB závod má již osmiletou tradici, vyznačuje se perfektně zabezpečenou tratí a dokonalým zázemím závodu. Weber Jičínská 50 je také určena pro všechny věkové i výkonnostní kategorie.

Hlavní, padesátikilometrová trasa je určena pro sportovce, kteří si chtějí užít parádní bikování. Od profi jezdců až po hobby cyklisty. Z profi jezdců se závodu zúčastní například reprezentant Michal Bubílek, cyklokrosový reprezentant Vladimír Kyzivát či známý extrémní biker Jan Kopka. „Pětadvacítku" doporučujeme jako fit jízdu již mládeži od dvanácti let. Se svým synem si půjde na tuto trasu zasportovat i hokejista Jaroslav Nedvěd, který zde startoval již loni. Jaroslav Nedvěd pomáhá s výchovou mladých talentů v HC Jičín.

Dětské závody jsou již od kategorie odstrkovadel. Díky finanční podpoře Královéhradeckého kraje města Jičína mají všechny dětské kategorie startující na Lidickém náměstí startovné zdarma. Přehled kategorií Weber Jičínské 50: muži, ženy 50 km, fitness jízda – muži, ženy, děti od 12 let – 25 km, dětské trasy v jednotlivých věkových kategoriích, charitativní jízda dětí z centra APROPO Jičín „KDO POJEDE, POMÁHÁ" .

Sportovní lahůdkou bude FABIO PRODUKT kritérium, které se koná přímo v prostoru startu a cíle. V tomto závodě se utkají elitní jezdci o zajímavé finanční ceny. Start kritéria je naplánován na 16.20 hodin. Na Weber Jičínské 50 se nebude nudit ani doprovod závodníků. Na nejlepších úsecích trati budou kamery a dění z trati bude promítáno na LED obrazovku na náměstí. V doprovodném programu jsou pro děti připraveny drobné dílničky a malování obličeje.

Pro dospělé je na konec sportovního odpoledne připraveno vystoupení skupiny Bar´s Brothers.
Součástí akce bude také soutěž handicapovaných dětí z centra Apropo Jičín, kteří budou také závodit a jsou pro ně připraveny odměny v podobě medailí. Část startovného ve výši 6000,- Kč bude současně věnováno na podporu tohoto centra. ⋌(pk)