Východočeští házenkáři za sebou mají hodně náročný půlrok, který se však výsledkově vydařil nadmíru. Ve vyrovnané tabulce patří Ronalu čtvrté místo a pro druhou polovinu soutěže má skvělé postavení A to i díky poslednímu zápasu, který se Jičínu vyvedl. Z palubovky Dukly Praha totiž přivezl velmi cennou výhru. Pěti brankami pomohl k výhře jeden z klíčových hráčů Východočechů Ondřej Šulc. Ovšem výhru si Jičín zajistil především díky obrovské chybě do té doby skvěle chytajícího gólmana Pražanů Ondřeje Zavázala. Ten za nerozhodného stavu 22:22 pět vteřin před koncem daroval míč hostům a Jiří Dolejší se nemýlil, což znamenalo dva body pro Jičín.

„Musím říct, že něco podobného jsem za svoji kariéru nezažil. Jejich gólman nám opravdu výhru daroval, ale body z Dukly jsou opravdu skvělé,“ vracel se k pátečnímu duelu hráč Jičína Ondřej Šulc.

V utkání s Duklou jste neustále vedli o několik branek, jenže poté dokázali domácí vyrovnat, čím to?
Začali jsme zmatkovat v útoku. Nedokázali jsme vypracované šance proměňovat a Dukla začala hrát hrozně rychle. Neustále běhali, dávali nám góly z protiútoků. Je znát, že tam hrají kvalitní mladí kluci.

Takže jejich postavení v tabulce (9. místo) neodpovídá realitě?
Rozhodně mají na víc. Dukla patří do horní poloviny tabulky. Nevím, jaký tam mají problém.

Pro vás naopak velké vítězství z palubovky silného soupeře.
Samozřejmě. Každé vítězství venku je hrozně cenné. Doma jsme s nimi prohráli o gól, takže jsme jim to vrátili. A spokojenost nepanuje pouze s posledním zápasem, ale s celým podzimem.

Tabulka je letos vyrovnaná, co se proti minulým rokům změnilo?
Hodně se to vyrovnalo. Mně to připadá, že každý může porazit každého. Pro diváka je to asi lepší, že člověk nemůže očekávat jasný výsledek. Na druhou stranu bohužel pro nás je to zvláštní v tom, že jsme čtvrtí, ale dvakrát nevyhrajete a můžete se strachovat o play off. Koukal jsem na tabulku, kde máme 17 bodů a téměř s tím jsme loni postupovali do vyřazovacích bojů. No uvidíme na jaře.

Proto budou i v druhé polovině soutěže nesmírně důležité domácí zápasy, které jste teď zvládali.
Přesně tak. Myslím, že máme celkem přivětivý los, kdy budeme hostit Litovel, Frýdek-Místek, Kopřivnici, Brno. Tyhle zápasy musíme bezpodmínečně zvládnout.

Což by asi už play off zajistilo.
To asi ano, ale chtěli bychom do něj konečně jít z první čtyřky, abychom dva zápasy hráli doma a měli větší šanci na lepší umístění.

Ilustrační foto
Chyba gólmana znamenala výhru Jičína na Dukle

Tabulka je vyrovnaná, možná kromě Karviné, i nahoře, takže by se dalo stále bojovat i o druhé místo.
Máte pravdu. Je to opravdu hodně natěsnané od druhého do devátého místa, kde je rozdíl nějakých čtyř bodů. Myslím, že to bude hodně zajímavý.

Na podzim jste měli hodně náročný program, kdy jste hráli i hodně zápasů v týdnu. Jak je těžké to všechno skloubit s prací?
Listopad a prosinec byly opravdu náročné. Bohužel to tak vycházelo, museli jsme si brát dovolenou, jinak to nejde. Je těžké jít do práce a poté ještě absolvovat zápas.

Takže výkony tím mohou být ovlivněny?
Ano, určitě jsou. Když jde člověk ráno do práce, musí tam nějak fungovat a zvládnout celé dopoledne, odpoledne si vezme volno a jede na zápas. Navíc když jsou i velké vzdálenosti, tak je to opravdu náročné.

Vaše výkony byly trochu jako na houpačce. Odehráli jste dva fantastické zápasy, poté jste prohráli v Brně.
Myslím si, že právě tam to trochu bylo tím programem. Utkání se hrálo ve středu. Dostihlo to každého z nás. Všichni byli takový rozkopaní z práce, navíc ta cesta, ale na to se nevymlouváme, i když ty dva body z Brna nás hodně mrzí, protože jsme mohli být zase někde jinde, ale stane se. Vynahradili jsme si to výhrou nad Duklou.

Když to vezmeme celkově, se čtvrtým místem spokojenost panovat musí.
To skutečně panuje. I v celém klubu je cítit dobrá atmosféra. Umístění je dobré a jde jen o to si to přenést i do druhé poloviny sezony. Začít už musíme kvalitní zimní přípravou, která bude velmi důležitá.

Tři nové posily se do týmu zapracovali velmi dobře, že?
Nebylo to pro ně vůbec lehké, ale myslím, že se s tím poprali. Snad to bude jen lepší a lepší.

Ilustrační foto
Házenkářské trio v lize nezářilo