HC TJ Náchod – HBC Continental Jičín 25:20 (13:7). Úvodní minuty utkání byly vzájemně vyrovnané, Jičínští působili bojovným dojmem, dobře bránili, a tak v páté minutě bylo skóre vyrovnané 1:1. Náchodští potom čtyřmi brankami v řadě odskočili jičínským borcům na rozdíl tří branek. Házenkáři Jičína ale nesložili zbraně a třemi rychlými brankami upravili na rozdíl jedné branky, 6:5. Druhá polovina prvního poločasu byla však v režii soupeře, domácí trestali nedůslednost obrany hostí z prostoru spojek a v polovině duelu se tak odcházelo do kabin za stavu výrazně příznivějšího pro domácí barvy, 13:7.

Po změně stran domácí ještě navýšili brankový rozdíl na osm branek, kdy Jičínští nebyli schopni zastavit dobře střílející spojky soupeře. V poslední čtvrtině zápasu však zaveleli házenkáři jičínského Continentalu k náporu. Najednou byli domácím přinejmenším vyrovnaným soupeřem, jejich snaha vedla ke korekci na konečných 25:20.

Starší žáci Náchoda ukázali, že letos disponují velmi silným a zkušeným týmem a v soutěžním ročníku 2016/2017 budou pro Jičínské velmi tvrdým oříškem. V dobrém světle se ukázal Šimon Thorovský, autor devíti branek.

Sestava a branky HBC Continental Jičín: Hůla, Trč – Š. Thorovský 9, Vanča 5, K. Kraus 3, Ježek 2, Jandera 1, F. Tůma, F. Matouš, M. Ženatý, Fejtek, Socha.
V sobotu Jičínští sehrají další duel, když zajíždějí do Úval (16.00).   (hbc, re)