Do bojů naopak nemohl zasáhnout nemocný Jan Pekař, Adam Kučera, ani zraněný mladší dorostenec Štěpán Drbohlav.

HCB Karviná – HBC Jičín 18:18 (9:7). Od první minuty bylo jasné, že získat body nebude jednoduché. Několik nepřesností v obraně, neproměněné útoky a ve čtvrté minutě vedli domácí o tři branky. Až po dlouhých pěti minutách vstřelil první branku Jičína Šolc. Prakticky do devatenácté minuty jičínští házenkáři nedůsledně bránili. Nedokázali se prosadit v útoku proti agresivní obraně a kvalitnímu gólmanovi domácích. Nelichotivé skóre 7:2 pro domácí přerušil oddechový čas Jičína, který přinesl zklidnění a zpřesnění hry. V poslední desetiminutovce prvního poločasu hosté zkvalitnili obranu a začali se prosazovat i v útoku. Výsledkem byl přijatelný poločasový stav 9:7.

Přestávka přinesla Jičínským potřebný oddech. Po úvodní rozehrávce se hosté do svého soupeře doslova zakousli, pětkrát skórovali a během osmi minut byl rázem stav 10:12. Ve druhé desetiminutovce byla k vidění řada pohledných akcí, ale protože gólmani na obou stranách podávali vynikající výkony, padly pouze čtyři branky.

Až do dvacáté třetí minuty si házenkáři Jičína udržovali jedno až dvougólový náskok. Karvinští se však vypjali k závěrečnému náporu a minutu a půl před koncem otočili na nadějných 18:16. Následoval oddechový čas Jičína, v tvářích hráčů bylo vidět odhodlání získat alespoň bod. Po pěkné kombinaci byl v poslední minutě faulován jičínský hráč, rozhodčí nařídil sedmimetrový hod a Kozubík se nemýlil. V čase 59:31 následoval oddechový čas domácích. Karvinští rozehráli, ale po technické chybě ztratili míč a do brejku se dostal Krčka. Ten byl opět faulován, v souladu s novými pravidly následovala červená karta pro domácího hráče a další sedmimetrový hod pro Jičín. K jeho exekuci se znovu postavil Kozubík, jenž prokázal pevné nervy a vyrovnal na konečných 18:18.

V tomto zápase ukázali všichni hráči velkou bojovnost a týmového ducha. Kvalitní výkon v brance předvedl Poláček, který zneškodnil i dva sedmimetrové hody. V utkání, ve kterém byla důležitá každá branka, se z křídla a značky sedmimetrového hodu prosazoval Kozubík. Ve střelbě ze střední vzdálenosti a hry „jeden na jednoho" byli aktivní Cvejn a Šolc. Chyběla jen střelba z delší vzdálenosti.

Fakta: Rozhodčí: Martiník, Horsák. Sestava a branky HBC Jičín: Poláček – Kozubík 5/3, Cvejn a Šolc po 4, Krčka 2, Krček, M. Šachl a Vávra po 1, Musil, Kleistner, J. Knittl, Krejčí, L. Šachl. Sedmičky: 5/3 – 5/3. Vyloučení: 4-3. ČK: 1 – 0. Sled branek: 3:0, 4:2, 7:2, 8:6, 9:7, 10:9, 10:12, 13:13, 14:15, 15:15, 15:16, 18:16, 18:18.

Čtvrté kolo sehrají starší dorostenci dnes 8. října v Novém Veselí.    (hbc, re)