Kromě jičínských starších dorostenců se turnaje zúčastnila mužstva Tatran Litovel, HBC OKD Karviná, MSK Povážská Bystrica (SK), Tatran Stupava (SK) a Gornik Zabrze (PL).

HBC Jičín – MŠK Povážská Bystrica 15:14. V prvním zápase byla na herním projevu znát nervozita a jistá míra nesehranosti. Přesto si Jičínští prakticky celý zápas udržovali dvougólový náskok.

Bohužel, několik neproměněných šancí a chyb v obraně znamenalo vyrovnání těsně před koncem druhého poločasu. S tím se nesmířil Jáchym Krček a závěrečnou střelou po odehrání řádné hrací doby strhl vítězství na stranu Jičína.

Sestava a branky HBC Jičín: Poláček – Krček 6, Drbohlav 5, M. Šachl, Pekař, Kozubík a Šolc po 1, Cvejn, L. Šachl.
HBC Jičín – Gornik Zabrze 26:15. Druhý zápas skupiny byl jasnou záležitostí Jičínských. Téměř bezchybná obranná hra, rychlý přechod do útoku a přesná střelba. Střelecky se dařilo především Radku Cvejnovi a Jáchymu Krčkovi.

Polský soupeř nebyl schopen klást odpor, starší dorostenci Jičína přesvědčivě zvítězili i ve druhém utkání skupiny a postoupili do semifinále z prvního místa.

Sestava a branky HBC Jičín: Poláček – Cvejn 9, Krček 8, Kozubík a Šolc po 3, M. Šachl 2, L. Šachl 1, Drbohlav, Pekař.
HBC Jičín – Tatran Stupava 17:9. Semifinálovým soupeřem Jičína bylo mužstvo Tatranu Stupava ze Slovenska. Jičínští byli po celou dobu výrazně lepší v herním projevu a zaslouženě zvítězili vysokým rozdílem.

Sestava a branky HBC Jičín: Poláček – Kozubík 8, Pekař 5, Cvejn 3, Krček 1, M. Šachl, Drbohlav, L. Šachl, Šolc.
HBC Jičín – HBC OKD Karviná 9:14. Finálovým protivníkem našeho celku byl tým Karviné. Během prvního poločasu naši borci drželi vysoké tempo a se soupeřem se střídali ve vedení. Poločas skončil těsným vedením Moravanů. V druhé části hry už však našim hráčům zjevně docházely síly a skončili celkově na pěkném druhém místě.

Sestava a branky HBC Jičín: Poláček – Kozubík 4, Drbohlav 2, Cvejn, Pekař a Šolc po 1, M. Šachl, Krček, L. Šachl.
Z různých důvodů se turnaje nezúčastnila řada hráčů staršího dorostu. Soupiska tak byla doplněna o mladší dorostence Jaromíra Poláčka, Štěpána Drbohlava a Lukáše Šachla. Příjemným překvapením byla obranná hra a týmové nasazení všech hráčů.

Výraznou postavou jičínského kolektivu byl na brankářském postu Jaromír Poláček, jenž byl vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje.
Výkony hráčů jsou příslibem do nadcházející sezóny. Na druhé straně je nutné vést v patrnosti, že s dvěma střídajícími hráči se náročné zápasy budou vyhrávat jen těžko.    (hbc, re)