Nádherné počasí, vysoká konkurence soutěžících a značný zájem fanoušků po celé trati zaručovaly parádní odpoledne. „Plavání ve Vltavě je osvěžující. Plaval jsem z první lajny a bez kontaktu. Co více si přát. Možná jenom dopředu lépe nastudovat trať a při doplavávání do prvního depa nezmatkovat s obeplaváním bojek, které se obeplavávat nemusí. Plavecký výkon jsem na své poměry podal slušný a vylezl z vody na celkovém šestadvacátém místě. Většina hlavních favoritů z amatérské kategorie byla za mnou,“ začal svoje hodnocení závodu Soukup.

Druhou disciplínou bylo kolo. „Prvních deset kilometrů jsem jel sám a předjížděl jednoho závodníka za druhým. Poté jsem byl dostižen silnou skupinkou, ve které byli Wainer, Rybáček, Kubo, Pictor, se kterou jsem jel do čtyřicátého kilometru, kde jsem z ní nedobrovolně vypadl.

Jejich tempo bylo příliš vysoké. Na sedmdesáti kilometrech jsme byli společně s Mírou Rybáčkem dostiženi Oliverem Godartem a v tomto složení dojeli i do druhého depa. Oproti Pálavě to bylo zlepšení mé nejslabší disciplíny, ale stále máme hromadu práce před sebou. K mé spokojenosti chybělo, abych se udržel ve skupině favoritů,“ pokračoval jičínský triatlonista.

Do poslední disciplíny vyběhl Soukup se ztrátou čtyř minut na dosud vedoucího Michala Daňka. „Během prvního okruhu ze čtyř jsem se rozkoukával, otrkával nohy a připravoval hlavu na další hodinku bolesti. Nohy naštěstí běžely parádně a já předběhl jednoho závodníka po druhém. Vedoucího Michala Daňka jsem dostihl až na devatenáctém kilometru, nicméně dotírající Lucemburčan Oliver mi nedal moc klidu a musel jsem držet vysoké tempo až do cíle.

Se svým běžeckým výkonem jsem spokojen,“ vyprávěl Soukup, který po výborném výkonu, zvláště v závěrečné běžecké části, vybojoval první místo ve své věkové kategorii a celkově osmé v kategorii ELITE, což znamenalo druhou pozici z českých závodníků, za Pavlem Petráskem. „Škoda, že nebyl společný start pro elitu a závodníky age-group, byl by to jiný závod. I tak jsem ale se svým výkonem spokojen a je vidět, že forma se k blížícímu Ironmanu na Hawaii zlepšuje každým závodem. Musím poděkovat TRIEXPERT MILT teamu za zázemí poskytnuté před i po závodě a samozřejmě fanouškům, kteří fandili na trati nebo podporovali na dálku skrze on-line výsledky. Dále fotografům za peckové fotky a organizátorům tohoto závodu za dotažení závodu na Challenge úroveň,“ řekl Soukup na závěr.

Výsledky - Middle 1.9 - 90 - 21 km M 30-34: 1. Petr Soukup (TJ Nová Paka) 4:04:35,0 (plavání: 23:38:0, kolo: 2:59:3, běh: 1:17:57,3, Tomáš Ekl (IRON RSTARS BEROUN) 04:16:13.5 (26:46.7, 02:15:42.0, 01:27:46,5) 3. Roman HINTERSTEINER (AUT P S Vtri-Linz) 04:17:26.7, (29:24.1, 2:18:19.5, 01:23:38.3.).

(po)