První dva body byly Novopackým připsány již na začátku zápasu, protože domácím chyběla druhá žena. Třetí bod snadno zajistila Petra Hynková, která deklasovala Lucii Plíškovou výsledkem 6:2 a 6:0. Čestný bod domácím získal první hráč družstva a východočeská jednička na žebříčku mužů Petr Makrlík v zápase proti Jakubovi Krause, který skončil 6:1 a 6:2.

Další body přibývaly v rychlém sledu na konto hostů. Lukáš Jebavý zvítězil v měření mužských dvojek nad Miroslavem Loudou 6:2 a 6:4, Richard Dražný nadělil Matěji Vodičkovi nepopulární dva kanáry a premiérový bod v divizi si připsal Štěpán Šec, jenž porazil Petra Kubáta 6:3 a 6:1. Sedmý bod přinesla dvojice Krause-Šec díky výhře 7:5 a 6:4 nad dvojicí Vodička – Kubát. Kosmetickou úpravu výsledku přinesla druhá čtyřhra mužů, do které pro bolest ramene Lukáše Jebavého hosté nenastoupili.

Celková výhra 7:2 pro Tenis Nová Paka „A" již nyní znamená jistotu setrvání v soutěži. V příštím kole se družstvo již dnes utká od 9.00 v domácím prostředí na kurtech u Skautského domu s TC Chrudim „A".

Pátým kolem pokračovaly minulý víkend i ostatní soutěže smíšených družstev dospělých. Novopacký „B" tým čekal v domácím prostředí přímý konkurent v boji o záchranu v Královéhradecké krajské soutěži 1. třídy A – LTC Nový Bydžov „B". Ačkoliv do plánované sestavy zasáhly zdravotní důvody a na poslední chvíli se omluvili Roman Jebavý st. a Kristýna Voráčková, družstvo se s těmito změnami vyrovnalo na výbornou. První dva body získali Jan Šmidrkal po výhře 6:2 a 6:0 nad Lukášem Jiroutem a Martin Erban, který v zápase proti Adamu Krausovi zvládl vyrovnanou koncovku první sady a druhou již získal hladce (6:4 a 6:2). Vyrovnaná utkání sehrály domácí ženy, obě však se špatným koncem. V měření jedniček nestačila Petra Krausová na Michaelu Doležalovou po výsledku 2:6, 6:1 a 3:6. Smolný zápas si prožila Lucie Bilová, která k triumfu nedotáhla vedení 4:0 a 40:30 v rozhodující sadě a nakonec podlehla Simoně Kroisové 3:6, 6:4 a 4:6. Hosty poslal do vedení výsledek ženské čtyřhry, do které domácí hráčky nenastoupily ze studijních důvodů Petry Krausové.

Naštěstí se jednalo o poslední bod, který hosté v Nové Pace získali. Další body vybojovali Pavel Krause nad Lukášem Macákem (6:4 a 6:2), Jakub Hakl nad Matoušem Pražákem (7:5 a 6:0) a oba pánské debly Šmidrkal – Hakl a Erban – Krause, které vyhrály ve dvou sadách. V příštím kole čeká Novopacké těžký soupeř, jasný lídr soutěže Tenis-Centrum DTJ Hradec Králové „C", který bude v domácím prostředí chtít potvrdit postup do vyšší soutěže.

Úspěšný víkend završil třetí tým dospělých, který ve Východočeské soutěži 2. třídy A deklasoval jejího nejslabšího účastníka – TK Semily „B" 9:0. Body získali Petr Holda, Jan Blažek, Hana Janatová, Veronika Luňáková, Jiří Stuchlík, Jaromír Bulko a všechny tři páry ve čtyřhře. V následujícím kole bude družstvo zajíždět na dvorce TK Lomnice nad Popelkou.   (jb)