Do moravského města pod Beskydami se sjelo šest nejlepších týmů chlapců i děvčat z celé České republiky. Turnaj se hrál nejprve ve dvou skupinách, házenkáři z Lepařova gymnázia ve skupině A postupně porazili rozdílem třídy studenty SOŠ Plzeň 32:16 a SOŠ Lovosice 27:20 a stali se tak jejími jasnými vítězi. Ve skupině B bojovaly celky SPŠ Karviná, ISŠA Brno a obhájci titulu z minulého mistrovství domácí SOU Rožnov pod Radhoštěm. Chlapci z této školy skupinu se „štěstím“ vyhráli, a to se v závěru ukázalo být rozhodujícím faktorem pro postup na mistrovství světa středoškolských týmů do Portugalska.
V semifinále hraném křížem totiž nastoupili házenkáři jičínského gymnázia (vítěz skupiny A) proti silnějšímu týmu z Karviné (2. místo skupiny B) a tento zápas byl předčasným finálem. Oba celky po celý zápas předváděly kvalitní házenou. Karvinští sice v jeho průběhu byli neustále ve vedení o jednu či dvě branky, ale v závěru hráčům Jičína chybělo při akci Tomáše Babáka kousek štěstí a mohli se radovat oni. Takto odešli poražení 20:22 a hráli tak o 3. místo opět s Lovosicemi. Povítězství 27:21 se pak mohli radovat z bronzové medaile. V závěrečném finálovém utkání studenti z karvinské průmyslovky jasně přehráli domácí házenkáře a stali se tak vítězi republikového mistrovství. Protože ale za ně hráli pouze starší studenti 3. až 4. ročníku, vzdali se účasti na MS, na kterém mohou hrát jen mladší studenti z 1. – 2. ročníku. Tam tak odcestují v březnu poražení finalisté, domácí hráči SOU Rožnov pod Radhoštěm. Ti se ale již zmiňovaným vítězstvím ve skupině vyhnuli přímému souboji s házenkáři z Lepařova gymnázia, který by podle všeho dopadl lépe pro gymnazisty z Jičína. Ale to je jenom kdyby…

Bronzový tým úspěšných reprezentantů jičínského Lepařova gymnázia tvořili brankáři Zbyněk Šoltys a Martin Vitvar, hráči Jakub Kolomazník (vyhlášen nejlepším střelcem turnaje), Jan Živnůstka, Tomáš Zeman, Daniel Stojanov, Vojtěch Dvořák, Tomáš Babák, Jan Havelka, Štěpán Šebík, Tomáš Kolc a Martin Mil'ko, trenér Jaroslav Šolc a vedoucí družstva Jiří Šimánek. (jš)